Ev sahiplerini üzecek kiracıları sevindirecek uygulama! Sözleşmeler E Devlet’e taşınıyor

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 11:14 am - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 11:14 am

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren açıklama yaptı. Şimşek çok sayıda ev sahibi tarafından göz ardı edilen kira sözleşmelerinin E-Devlet’e taşınacağını söyledi.

AKP’nin ekonomi politikaları enflasyonu fırlatmış iğneden ipliğe her ürüne zam üstüne zam gelmişti. Enflasyonun yüksek olduğu bu dönemde ev sahipleri de fahiş kira artışları yaparak kiracıları büyük sıkıntıya soktu. Özellikle asgari ücretle geçinmeye çalışan kiracılar 10-12 bin liradan başlayan kira fiyatları karşında çaresiz kaldı.

Esenyurt’ta ev sahibi kiracısını vurdu

Kira fiyatlarına ‘dur’ demek isteyen AKP hükümeti yüzde 25 zam sınırı getirse de çoğu ev sahibi yüzde 25 zam sınırına uymayarak yüzde 100’ün üzerinde kira artışları yaptı. Bu sebeple ülke genelinde çok sayıda ev sahibi-kiracı kavgaları oldu, bu kavgaların bazıları da ölümlerle sonuçlandı.

47 BİN TAHLİYE DAVASI

Geçtiğimiz Ağustos ayı itibari ile artan ev sahibi – kiracı uyuşmazlıkları sebebiyle 47 bin tahliye davası açılırken 100 bin kadar da kira tespit davası açılmıştı. Kiracılar, ev sahiplerinin kira sözleşmelerine uymamalarına isyan etmişti.

MEHMET ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

CNN Türk canlı yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomide yaşanan gelişmeler ve gelecekte yapılaması planlanan programlardan bahsetti. Mehmet Şimşek ev sahibi – kiracı tartışmalarına neden olan kira sözleşmelerinin de artık E-Devlet üzerinden yapılacağını söyledi.

Mehmet Şimşek konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım.”

Yasayı da tanımıyorlar! Ev sahipleri kapısına dayandığı kiracılarını çocuklarının gözü önünde darbetti

Kaynak: TELE1