Ev kurşunladı 2 ay yatıp çıktı! Kendisi ve çocukları şiddet gören anneden yardım çığlığı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 4:12 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 4:36 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Darıca’da yaşayan Emine Sağır kendisinin ve çocuklarının yıllardır sistematik şekilde şiddete maruz kaldığını söyleyerek yardım istedi. Sağır”a şiddet uygulayan Ferdi Sağır’ın geçen yıl hüküm giydiği ve iki ay sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Eşi ile çocuklarına şiddet uygulayan Ferdi Sağır, geçen yıl eşinin ailesinin evini kurşunladığı gerekçesiyle yargılanmış ve 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Pandemi izniyle cezaevinden çıktığı öğrenilen Sağır’ın geçtiğimiz pazar akşamı çocuğuna ve eşine yine fiziksel şiddet uyguladığı öğrenildi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan Mağdur kadın Emine Sağır, eşinden şikayetçi oldu ve uzaklaştırma kararı çıkarttı. Karara rağmen Ferdi Sağır’ın ailesinin hem kendisini hem de ailesini ölümle tehdit ettiğini belirten Emine Sağır, “Can güvenliğimiz yok” diyerek yardım talebinde bulundu.

Şiddete uğradığını belirten Emine Sağır’ın ifade tutanağı

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Sağır, “Çocuklarım ve ben hem fiziksel hem psikolojik şiddet görüyoruz. Kurtulamadık bu adamdan. Ailemle, kardeşimle tehdit ediliyorum. Ailesi tarafından tehdit ediliyorum. Çocuklarımı elimden alacağını söylüyorlar. Ailemin de bizim de can güvenliğimiz yok.” dedi.

“KIZIMI SAÇLARINDAN TUTUP SÜRÜKLEDİ”

Ferdi Sağır’ın geçtiğimiz hafta eve gelerek önce çocuğuna sonra kendisine fiziksel şiddet uyguladığını belirten Emine Sağır, şunları söyledi: “Pazar akşamı alkollü bir şekilde eve geldi. Çocuklarıma şiddet uyguladı. Kızımı saçlarından tutup sürüklerken engel olmaya çalıştım. Bana da şiddet uyguladı. Darp raporu aldım, raporu karakola teslim ettim. Daha sonra eve gelen kardeşime de şiddet uyguladı. Şikayetçi oldum ve hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttım.”

Şiddet mağduru Emine Sağır’ın vücudunda oluşan darp izleri

“ÇOCUKLARIMA ŞİDDET UYGULUYOR BEL ALTI KÜFÜRLER EDİYOR”

Ferdi Sağır’dan gördükleri şiddet nedeniyle çocuklarının psikolojisinin bozulduğuna dikkat çeken Emine Sağır, “8 yaşındaki ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi kızıma matematikten zayıf aldı diye kızımın kafasını duvara vuruyor. Ellerine vuruyor. Bel altı küfürler ediyor. Çocuğumun zaten psikoloji bozuktu. 6 ay kızımla birlikte psikolojik destek aldık. Öğretmeni bile fark etmiş. Çocuklarıma hem psikolojik hem fiziksel şiddet uyguluyor. Bacaklarımda ellerimde morluklar var. Akıl sağlımızı kaybetmek üzereyiz.” diye konuştu.

Ferdi Sağır (solda), Emine Sağır ve kızı (sağda)

“BOŞANMAK İSTİYORUM”

Eşinden ayrılmak için avukat desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Emine Sağır, “Evlendiğimden beri şiddete maruz kalıyorum. O zamanlar beni korkutuyordu. Boşanma sürecimi başlatamadım. Çalışmadığım için avukat tutacak durumum yok. Hem boşanmak istemiyor hem de şiddet uygulamaya devam ediyor. Kurtulamıyorum. Çocuklarımın ve kendi sağlığım için bu adamdan boşanmak istiyorum. Yardım bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ İZNİNE ÇIKTI HALA DIŞARIDA”

Ailesinin evini kurşunladıktan sonra yargılanan ve cezaevine konulan Ferdi Sağır’ın 2 ay sonra cezaevinden çıktığını söyleyen Emine Sağır, saldırganın tutuklanmasını isteyerek şunları söyledi: “Ailemin evini 1 yıl önce kurşunladı. Beni darp etmişti, ailem bana sahip çıktığı için ailemin evini kurşunladı. Bu olaydan sonra 2 ay cezaevinde kaldı. Tahliye oldu. 2 yıl 4 ay kadar tekrar ceza aldı. Pandemi gerekçesiyle izne çıktı, hala dışarıda ve şiddete maruz kalıyor. Haziran’da tutuklu yargılanması gerekiyordu ama hala dışarıda. Şu anda ailemden de yardım alamıyorum çünkü can güvenlikleri yok. Ferdi Sağır’ın ailesi hala ailemi ölümle tehdit ediyor.”

Kadına şiddete farkındalık videosundan bir hafta sonra erkek kardeşi tarafından öldürüldü!

Aydın’da eş şiddeti! 6 çocuk annesi ağır yaralı