EURO 2024’te 3 takım daha gruptan çıktı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 12:36 am - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 12:56 am

EURO 2024‘te C Grubu’nda son maçlar golsüz beraberlikle bitti. Grupta İngiltere lider, Danimarka ikinci, Slovenya ise en iyi üçüncü olarak turladı.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) C Grubu’nda da grup maçları tamamlandı. Grubu İngiltere 5 puanla lider, Danimarka ise 3 puanla ikinci olarak turladı.

SLOVENYA BİR İLKİ BAŞARDI

Grup maçlarının son haftasında İngiltere ile Slovenya ile karşılaştı.

Maçın 41. dakikada Trippier’in soldan altıpasın sağına sert ortasında arka direkte Kane topa dokunamadı.

90+2. dakikada hızlı gelişen İngiltere atağında, Kane’in tek pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Palmer’ın gelişine şutunda, kaleci Oblak yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

Maç, başladığı gibi golsüz sona erdi.  Karşılaşma sonrası İngiltere namağlup 5 puanla lider olurken, üç maçından beraberlikle ayrılan Slovenya üç puanla en iyi üçüncüler arasında yer alarak ilk kez son 16’ya yükseldi.

DANİMARKA ÜÇ BERABERLİKLE İKİNCİLİĞİ KAPTI

Grubun diğer maçı ise Danimarka ile Sırbistan arasında oynandı. Münih’te bulunan Allianz Arena’da oynanan karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier yönetti. François Letexier’in yardımcılıklarını ise Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni yaptı.

Karşılıklı pozisyonlar ile geçen karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonucun ardından Danimarka, grubu 3 puanla İngiltere’nin ardında ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Sırbistan ise grubu 2 puanla son sırada bitirdi ve turnuvaya veda etti.

Ayrıca Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de forma giyen Sırp oyuncu Dusan Tadic, mücadelenin 46’ncı dakikasında Lazar Samardzic’in yerine oyuna girdi.

İki takım futbolcuları maç sonrası birbirlerini tebrik etti

Mücadelenin ardından Sırbistan kalecisi Predrag Rajkovic üzüntü yaşadı

A MİLLİ TAKIM, İNGİLTERE’YE RAKİP OLABİLİR

Bu arada A Milli Takım, Çekya’ya yenilmesi ve Gürcistan’ın Portekiz’i yenememesi durumunda grubunu üçüncü sırada tamamlayacak. Türkiye’nin en iyi üçüncüler arasında yer alması durumundaki rakibi İngiltere veya İspanya olacak. A Milli Takım eğer Çekya’ya yenilmezse ve Gürcistan, Portekiz’i yenemezse grubu ikinci sırada tamamlayacak ve Avusturya ile eşleşecek.

D Grubu’nda büyük sürpriz, A Milli Takım’ın muhtemel rakibi belli oldu

Kaynak: HABER MERKEZİ