Euphoria’nın yıldızı Hunter Schafer’e Filistin gözaltısı: Biden’ın katıldığı televizyon kanalını bastılar

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 5:07 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 5:21 pm

ABD Başkanı Biden‘ın konuk olduğu televizyon kanalının önünde Filistin protestolarına katılan Euphoria’nın yıldızı Hunter Schafer, gözaltına alındı.

Euphoria dizisinin yıldızı Hunter Schafer Filistin yanlısı bir eyleme katıldığı için gözaltına alındı.

Schafer, pazartesi günü kendini anti-siyonist olarak tanımlayan Yahudi topluluğu ‘Barış için Yahudi Sesler’ (JVP) grubuyla ABD Başkanı Joe Biden’ın konuk olarak gittiği televizyon kanalının binasının önünde yapılan protestoya katıldı. JVP, aktörün NBC kanalına ev sahipliği yapan New York’taki Rockefeller Centre’ın çevresinde 50 diğer protestocuyla gözaltına alındığını açıkladı.

“KENTİMİZDE SANA YER YOK” DİYE BAĞIRDILAR

JVP’den Vulture’a yapılan açıklamada, “Schafer’ın Filistin’in özgürlüğüne bağlılığını ve gelecekte herkes için adalet istemesini takdir ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Gözaltı anından paylaşılan fotoğraflarda Schafer’ın “Ateşkes şimdi” yazılı bir tişört giydiği görülüyor. Paylaşılan videolarda da, “Biden burada olduğunu biliyoruz. Kentimizde sana yer yok” diye bağırarak Gazze’de ateşkes çağrısı yaptığı görülüyor.

ABD Başkanı Biden, 7 Ekim’den bu yana sivil ölümlere rağmen Gazze’deki savaşta İsrail’i desteklediği ve kalıcı ateşkese karşı çıktığı için ülkesinde de yaygın olarak eleştiriliyor.

Yusuf Kaplan’ın ‘Gazze’deyiz’ iddiasını Filistinli gazeteci yalanladı

Biden dondurma yerken Gazze’de ateşkes için tarih verdi

Kaynak: TELE1