Ethereum kurucusu Hindistan için bağışta bulunmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2021 Cuma 11:35 am

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin hiç kimsenin beklemediği bir hareket yaptı. Koronavirüs ile sert bir şekilde mücadele eden Hindistan az bile olsa nefes alabilecek gibi görünüyor.

Covid-19 salgını şu anda birçok kişinin hayatını zorlaştırdı. Bazı yerlerde ölüm ve hasta ayısı büyük oranda azaltıldı. Mesela İngiltere ve Yeni Zelanda bu konuda son derece iyi örnekler. Fakat bugünlerde bazı yerler gerçekten de korkunç sorunlarla karşı karşıya. Hindistan belki de hastalığın en ağır geçtiği yer.

Hatırlayacağınız üzere bir dönem ABD içerisinde salgın büyük oranda yayılmıştı. Her gün on binlerce vaka sayısı ortaya çıkıyordu. Şimdi ise Hindistan ondan kat kat daha kötü hale düştü. Günlük vaka sayısı 400 bin rakamlarına kadar yükseldi. Bugüne kadar ortaya çıkan en ağır tablolardan bir tanesi olduğu söylenebilir.

Ethereum

Kripto para alanında bilinen en ünlü isimler içerisinde yer alan Vitalik Buterin insanların kolay kolay yapamayacağı bir işe imza attı. Hindistan için yardımda bulundu. ETH kurucusu ülkede yaşanan ağır krizin farkındaydı ve yardım etmek istiyordu.

 

Hindistan COVID Kripto Yardım Fonu’na 500 ETH ve 50.000.000.000.000 (50 trilyon) SHIB aktaran ünlü yatırımcı böylece önemli bir yardımda bulunmuş oldu. Fakat işin başka bir boyutu daha var. Onun transfer ettiği kriptolar SHIB coin ağırlıklıydı. Böyle bir satış yapılmış olması bu kripto para birimini yüzde 35 oranında aşağıya çekti.

Ethereum 4 bin dolar bandını zorluyor!

Tüm bunlar üzerine SHIB coin yaratıcıları konuştu ve önemli detaylar aktardı. perakende topluluğuna zarar verecek hiçbir şey yapmayacaklarını ifade ettiler. Ayrıca kendilerinin Vitalik Buterin ile konuştuğunu ve bu konuda söz aldıklarını ifade ettiler. Yani yatırımcılar sakinleştirilmeye çalışıldı. Ancak bu hiç kolay olmadı.