Et almak için bir günlük mesai süresi tüketiyorlar! Kuyruk gece yarısında başlıyor

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 6:36 pm - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 6:36 pm

Genel seçim süreci rekor seviyedeki hayat pahalılığıyla başlarken, ekonomik buhran vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Temel gıda ürünlerine dahi ulaşmakta güçlük çeken vatandaş için et tüketmek ‘hayal’ oldu. Yurt genelinde Et ve Süt Kurumları önünde kuyruklar uzamaya devam ederken, orta gelirli vatandaş bir kilogram et için 5-6 saat beklemek zorunda kalıyor. CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, kuyrukların gece saatleri itibarıyla başladığını ifade ederek, gözlem yapmak için gittiği kurum önünde “tam 5 saat 40 dakika beklediğini” söyledi.

İktidarın politikalarının sebep olduğu ekonomik kriz, her geçen gün daha da derinden hissediliyor. Temel gıda maddelerinin fiyatları dahi fahiş seviyelere ulaşırken, et satın almak vatandaş için adeta lüks oldu.

Çoğunluğunu ‘orta gelirli’ olan kamu çalışanlarının bulunduğu onlarca vatandaş, kasap ve zincir marketlerden daha uygun fiyatlı olduğu için Et ve Süt Kurumu önünde uzayan kuyruklarda bekliyor. 5-6 saate varan bekleme süresinin ardından sırası gelen yurttaş bir kilo ile sınırlı tutulan et ürününden satın alabiliyor.

Et fiyatlarına zam üstüne zam! “Bir yılda olması gereken artış 2 ayda oldu”

GECE 3’TE KUYRUĞA GİRİYORLAR

Sözcü’nün haberine göre, CHP’li İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, Beylikdüzü’ndeki Et ve Süt Kurumu önünde oluşan kuyruğu yerinde inceledi ve gözlemlerini aktardı.

Sabaha karşı 5’te kuyruğa dahil olduğunu, ancak kuyruğun gece 3’te oluşmaya başladığını belirten Ataman, tam 5 saat 40 dakika sonra alışverişini yapabildiğini söyledi. Soğuk ve yağmurlu havada saatlerce beklemenin ardından et ürünlerinden sadece 1 kilo alabildiğini belirten Ataman, “Daha fazlasını almak mümkün değil. Etler de sınırlı sayıda, yani saatlerce sıraya girmesine rağmen eli boş dönen yurttaşlar da oluyor” dedi.

Şimdi de Yozgat’ta ‘ucuz et’ kuyruğu! “Bir kilodan fazla vermiyorlar”

80-100 TL FİYAT FARKI VAR

Kendisinin de bittiği için et alamadığını onun yerine kıyma ve tavuk alabildiğini söyleyen Ataman, Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın kilosunun; 119 TL, tavuk butun 44 TL, pastırmanın kilosunun ise 355 TL olduğunu söyledi. Aldığı ürünleri karşılaştırmak için bir zincir markete gittiğini, burada indirim olmasına rağmen arada 80 ile 100 TL arasında bir fark olduğuna dikkat çeken Ataman, zincir markette kıymanın: 217 TL, pastırmanın: 499 TL, tavuk butun ise; 64.95 TL olduğunu belirtti.

ÇOĞU KAMU ÇALIŞANI

Ataman, kuyrukta bekleyenlerle yaptığı sohbetlerden yola çıkarak çoğunun kamu çalışanı olduğunu ifade ederek, “Çoğu kamu çalışanı ve hafta içi çalıştıkları için bu alışverişlerini genellikle tatil günlerine bırakıyorlar” dedi.

TZOB’dan afet bölgesi için uyarı! “Ülke genelinde gıda fiyatları artar”

“KAYMAK TABAKA MİLYONLUK ARABA KUYRUĞUNDA, VATANDAŞ İSE BİR KİLO ET…”

Bu durumun oluşmasındaki en önemli faktörün gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirten Ataman, “Kaymak tabaka on milyonluk otomobiller için parasını peşin yatırıyor altı ay bir sene sıra bekliyor, geri kalanı ise saat 08.30 açılan et balık kurumunun önüne gece 03:00’te gidip sıraya giriyor. Halkına bunu reva gören yöneticiler, sandıkta gerekli cevabı alacaklardır. Sonra çıkıp ‘bizden önce ekmek kuyruğu vardı, akaryakıt kuyruğu vardı’ diye konuşmasınlar. Her şey ortada” diye konuştu.

Nadir Ataman, kuyrukta bekleyen bazı vatandaşların ya da çocuklu ailelerin havanın soğuk olmasından dolayı nöbetleşe beklediklerini de belirtti. Ataman, “5 arkadaş birleşiyor tek araçla ya da ailecek çoluk çocuk geliyorlar. Gece 3 te sıraya giriyorlar. Ancak havanın yağışlı ve soğuk olmasından dolayı 30 dakika arayla nöbetleşe sırada bekliyorlar” dedi.