Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin davada ilginç detaylar!

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 11:40 am - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 11:42 am

Esra Hankulu‘nun ölümüne ilişkin davada yargılanan Ümitcan Uygun hakkında savcı, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Adli tıp raporunu da içeren mütalaanın açıklandığı duruşmada Uygun’un, Hankulu’ya uyur pozisyonu vererek evden ayrıldığı tespit edildi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde geçtiğimiz yıl Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C’nin de olduğu evde yaşamını yitiren Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin davanın görüşülmesine devam edildi. Daha önce Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili yargılanan Uygun’un baş şüpheli olduğu davada savcılık, esasa ilişkin mütalaasını dava dosyasına sundu.

Mütalaada, 3 Ağustos 2021’de Mamak ilçesi Akdere semtinde sanıklar Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C’nin de olduğu evde, Hankulu’nun künt kafa travmasına bağlı iç kanama sonucu hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

UYUR POZİSYONU VERMİŞ!

Olay günü Uygun’un odada Hankulu’ya şiddet uyguladığı, böylece maktulün düşürülmesi veya kafasının sert ve künt bir zemine çarptırılması sonucunda yaşamını yitirdiği, ardından Uygun’un Hankulu’nun cansız bedenine yatakta bulunduğu pozisyonu vererek evden ayrıldığı belirtildi.

Duruşmada anlatılan mütalaada Hankulu’nun adli tıp raporundaki tespitlere de yer verildi. Hankulu’nun ölümünden önceki 24 saat içinde beyin kanaması geçirdiği, ölümün maktulün evde olduğu ve kötüleştiği 01.00 ile 12.30 arasındaki saat diliminde olduğu, o süre içerisinde Uygun’un evde bulunduğu belirtildi. Devamında ise şunlar ifade edildi:

“Sağlık ekiplerinin müdahalesi esnasında maktulün çenesinin kitlendiği gözetildiğinde, olayın gece saatlerinde sanığın maktul ile birlikte aynı evde oldukları vakitte olduğu anlaşılmıştır. Alınan raporlardan ve sanıkların beyanlarından anlaşılacağı üzere vücuttaki darbelerden sonra bir saat içerisinde maktulün kustuğu ve şuurunun bozulduğu, bu şekilde maktul Hankulu’nun Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü belirlenmiştir.”

Esra Hankulu’nun ölümünde ‘Aleyna Çakır’ detayı

BAŞINA ALDIĞI DARBE NEDENİYLE ÖLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Hankulu’nun yaşamını yitirdiği gün Uygun’un maktulü darp ettiği ifade edilen mütalaada, “Bu darbeler neticesiyle maktulün vücudunun birçok yerinde bası, ekimoz ve sıyrık izleri oluştuğu, Uygun’un Hankulu’nu uyku halinde öldürdüğüne ilişkin bir delil ve iddia olmadığı, Hankulu’nun ölmeden önce sanığa karşı kendisini savunduğu, bu durumun da maktulün yaralarından anlaşıldığı, maktulün başına aldığı darbe ile ölümü arasındaki nedensellik bağının adli tıp raporlarıyla tespit edildiği” ifade edildi.

Maktulün olay sırasında alkollü olması ya da ilaç almasının tek başına “kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme” suçunu oluşturmadığı vurgulanan mütalaada, bu nedenle sanığın “kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerektiği belirtildi.

DİĞER SANIKLARIN 5’ER YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLİYOR

Diğer sanıklar Furkan G. ve Dilan C’nin ise olaydan sonra Uygun’un telefonda, “Beni bu işe karıştırmayın” demesi üzerine karakoldaki ifadelerinde Uygun’un adını vermedikleri aktarıldı. Furkan G. ve Dilan C’nin Hankulu’ya ait telefonu sakladıkları ve polis ifadesinde Uygun’un ismini vermedikleri, bu nedenlere sanıklara, “suç delillerini karartmak” suçundan hüküm kurularak 5’er yıla kadar hapse mahkum edilmeleri istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve 3 Ağustos’ta ihbar üzerine giden emniyet güçleri, Esra Hankulu’nun (25) hayatını kaybettiğini belirlemişti. Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C. gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre sanık Ümitcan Uygun’un Hankulu’nu öldürdüğü, diğer iki sanığın ise suç delillerini kararttıkları belirtilmişti.

Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin yeni iddia