Ümitcan Uygun bir kadın cinayeti şüphesiyle daha gözaltında!

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 11:11 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 10:55 pm

25 yaşındaki Esra Hankulu isimli kadının cansız bedeni bulundu. Aralarında Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi Ümitcan Uygun’un da olduğu 3 kişi gözaltına alındı. 

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Ümitcan Uygun’un kız arkadaşı olduğu iddia edilen 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun cansız bedeni bulundu. İncelenen kamera kayıtlarında Uygun’un Hankulu’nun evinden çıktığı tespit edildi. Hankulu’nun cep telefonu olay yerinde bulunamadı.

Ankara’nın Mamak İlçesi’nde yaşayan Esra Hankulu(25) 18 yaşındaki Furkan G. ve 20 yaşındaki Dilan C.’yi arayarak, babasının mezarına gitmek istediğini söyledi. Olay günü Hankulu’nun evine arkadaşları ve Ümitcan Uygun gitti. Ertesi gün saat 15.00’da uyanan Furkan G. ve Dilan C. odasına girdikleri Esra Hankulu’yu hareketsiz halde buldu.

Hankulu’nun hareketsiz yattığını gören arkadaşları ağzından kan gelen kadını uyandıramayınca sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Hankulu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Genç kadının cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemelerin ardında otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

KAMERALARDAN ÜMİTCAN ÇIKTI

Hankulu’nun hayatını kaybettiği gece yanında, Ümitcan Uygun olduğu ve incelenen kamera kayıtlarında da saat 11.00’da Uygun’un evden çıktığı görüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun Anlara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: GÖZALTI SÜRELERİ BİR GÜN UZATILDI

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da açıklama geldi. Açıklamada, “Esra Hankulu’nun ölümü olayının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldı. Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar gözaltına alındı. Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.’un gözaltı süresinin bir gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır adı ile bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Ankara’nın Keçiören ilçesindeki evinde ölü olarak bulunmuştu. Baş şüpheli olan ve sevgilisi olduğu öne sürülen Ümitcan Uygun’un, Aleyna Çakır’a şiddet uyguladıktan sonra bayıldığı görüntüleri sosyal medyada paylaşması tepki toplamıştı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Uygun’un, arkadaşıyla uyuşturucu madde kullandıkları görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşılmasının ardından Uygun tutuklanmıştı. Hakkında, ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme’ suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan Ümitcan Uygun 17 Temmuz’da tahliye edilmişti.

Esra Hankulu’nun ölümünde flaş gelişme! Ön otopsi raporu tamamlandı

Aleyna Çakır’ın babasından Ümitcan Uygun’un tahliyesine tepki

Aleyna Çakır’ın ev arkadaşı: Ümitcan Uygun’un şiddetlerine tanık oldum, zorla çalıştırıp parasını alıyordu