‘Kitabevi’ adı altında dini eğitim verilen bodrum katına polis baskını

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 11:18 am - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 11:23 am

Ankara’da bulunan Başpınar Mahallesi’nde dışardan gelenlere ‘kitabevi’ olarak tanıtılan bir mekanın bodrum katında çocuklara dini eğitim verildiğin ortaya çıkması üzerine polis mekana baskın yaptı. 17 kişi gözaltına alınırken Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocukların eğitim alabilmesi için çalışma başlattıkları belirtildi.

Ankara’da Başpınar Mahallesi’nde ‘kitabevi’ olarak adlandırılan mekanın bodrum katında okula gönderilmeyen çocuklara dini eğitim verildiği, bu çocukların bir kısmını ölen IŞİD’li teröristlerin çocukları olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Hale Gönültaş’ın haberi üzerine polis, aralarında haberde geçen mekanın da bulunduğu yerlere baskın yaptı. Şüphelilerin derslik olarak kullandıkları yerler mühürlendi.

Kitabevi görüntüsü verilen bodrum katında çocuklara dini eğitim verenler kim?

ÇOCUKLARA IŞİD ‘İDEOLOJİSİ’ EĞİTİMİ VERDİLER

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltına alma kararı çıkarılan 20 kişiden 17’si gözaltına alındı. Baskın yapılan yerlerde yapılan aramalarda dijital materyaller ile bazı yayınlara el konuldu. gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının IŞİD’e çatışma bölgelerinde bulundukları ve silahlı çatışmalara katıldıktan sonra Türkiye’ye giriş yaptıklarının tespit edildiği belirtildi. Emniyet yetkililerine göre derslik haline getirilen mekanlarda çocuklar radikal Selefi-tekfirci görüşler ile IŞİD ideolojisini içeren eğitime tabii tutuldular.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin topladıkları paraları çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarına gönderdikleri, mahkeme adı altında örgüt üyelerini yargıladıkları ve “kadı” adını verdikleri kişilerce cezalar verildiği gibi iddiaların da soruşturulduğu belirtildi.

Şüphelilerin örgütlenme faaliyetleri kapsamında toplantılar düzenledikleri de soruşturmada üzerinde durulan iddialardan biri oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocukların eğitim alabilmesi için çalışma başlattıkları belirtildi.