Eskişehir’de yasaklanan festival Konya’da yapılacak!

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 6:31 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 6:32 pm

Eskişehir’de gericilerin hedef aldığı Anadolu Fest yasaklanmıştı. Eskişehir’de yasaklanan Anadolu Fest’in, 29 Eylül-2 Ekim arasında Konya’da yapılacağı duyuruldu.

Anadolu Fest Organizatörü Serdar Can, sosyal medya hesabından Anadolu Fest’in Konya’da yapılacağına yönelik tanıtım videosu paylaştı. Paylaşımda, festivalin 29 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında Grand Hotel’de yapılacağı, detayların çok yakında açıklanacağı belirtildi.

Eskişehir’de 12-15 Mayıs günleri arasında yapılacağı açıklanan Anadolu Fest, Eskişehir Valiliği’nin yasak kararı üzerine iptal edilmiş, festivalin tarihi 9-12 Haziran’a ertelenmişti. Ancak festivalin organizasyonu, daha sonra “Geldiğimiz noktada üzülerek diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız. Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz” açıklaması yaparak festivalin tamamen iptal edildiğini duyurmuştu.

Anadolu Fest: Festivalimizi engellemek için Valilik karar çıkardı

GERİCİLER HEDEF ALMIŞTI

Eskişehir’de Anadolu Fest’in yapılacağı tarihlerde etkinlik organizasyon ve eylem yasağı getirilmişti. Bu yasağın devam ettiği günlerde gerici bir grup Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak Anadolu Fest’i hedef almıştı. Grup, “Kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz…ortamların oluşmasının sanat, kültür ve müzikteki yeri neresidir?” demişti.