Anadolu Fest: Festivalimizi engellemek için Valilik karar çıkardı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 2:51 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 2:51 am

Eskişehir Valiliği, kentte 15 gün boyunca siyasi parti faaliyetleri hariç bütün etkinlikleri yasakladı. Anadolu Fest, karara tepki göstererek, “Festivalimizi engellemek amaçlı çıkan bu karar bizi derinden üzdü” açıklamasını yaptı.

Eskişehir Valiliği, ‘genel asayişi’ ve ‘şiddet olaylarınının yaygılanlaşmasını’ önlemek amacıyla kentte 15 gün boyunca etkinliklerin yasaklandığını açıkladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile siyasi partilerin etkinlikleri yasaktan muaf tutuldu.

Anadolu Fest, sosyal medya hesabından yasak ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Yasağın festivali engellemek için çıkarıldığını öne süren Anadolu Fest, “Bi kısmı tamamlanan sahne kurulumuz devam ederken polis ekipleri hukuka aykırı şekilde Valiliğin sözlü talimatı ile herhangi bir savcılık kararı ve belge gösterilmeden sürecimiz engelleniyor” açıklamasını yaptı. Anadolu Fest’in açıklaması şöyle:

“9 Mayıs 2022 tarihinde Eskişehir Valiliğinin açıkladığı 15 günlük yasaklama kararı hakkında bizler de siz değerli katılımcılarımıza bu konuda açıklama gereğinde bulunduk. Aylar öncesinde planladığımız ve çalışmalarına başladığımız festivalimiz de bugün açıklanan karar ile sizler gibi bizde hayretler içerisinde kaldık. Gerekli yasal mecralarda başvuru yapmamıza rağmen başvuru sonrasında herhangi bir red yazısı tebliğ edilmeden üstüne festivalimizi engellemek amaçlı çıkan bu karar bizi derinden üzdü. Bu karar ile birlikte bi kısmı tamamlanan sahne kurulumumuzun devam ederken polis ekipleri hukuka aykırı şekilde valiliğin sözlü talimatı ile herhangi bir savcılık kararı ve belge gösterilmeden sürecimiz engelleniyor. Bu hukuksuz davranışını kınıyor binlerce insanların emeği ve gençlerin sanat aşkı engellenmeye çalışmasını kınıyoruz. Süreçle ilgili hukuki süreçlerimiz başlatılmış ve bu konuda siz değerli katılımcılarımızı süreçten bilgilendirmelerimiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından Anadolu Fest’in açıklamasını alıntılayarak Valiliğin kararına tepki gösterdi. Özgür Özel, Festivalime Dokunma hastagi ile şu paylaşımı yaptı:

“Eskişehir Valiliği’nin etkinliklere yönelik aldığı 15 günlük yasak kararı gençliğe, sanata, kültüre düşmanca yaklaşımın bir yansımasıdır.

Eskişehir Valiliği, bu kararını gözden geçirmelidir.

#FestivalimeDokunma”

 

 

Soylu savundu, Danıştay görüntü alma yasağını kaldırdı