‘Eskişehir’de üç yabancı kılıçlarla yürüyor’ denilen video ne çıktı?

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 5:18 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 11:02 am

Sosyal medyada, “Yabancı uyruklu üç şahıs kılıçla Eskişehir’de yürüyor” denilerek paylaşılan videonun TRT‘nin dizi setine ait olduğu ortaya çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel’in sosyal medyadan yaptığı paylaşım tartışma yaratmıştı. Seyit Yücel paylaştığı videoya, “Gün ortasında Eskişehir’de ellerinde kılıçlarla yürüyüşe çıkmış ‘yabancı uyruklu’ din kardeşlerimizi(!) görüyorsunuz… Bunlar kim, ne maksatla böyle bir halde yürüyorlar?” notunu eklemişti. Söz konusu videonun TRT’nin çektiği bir dizinin set görüntüsü olduğu ortaya çıktı.

Mevzu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enver Gezmiş, set çalışanlarına teyit ettirerek bahsi geçen videonun TRT’nin çektiği bir dizinin setindeki görüntüler olduğunu belirtti. Sosyal medyadan Seyit Yücel’in paylaşımına yanıt veren Enver Gezmiş, “Görüntüdeki kişiler TRT’nin Eskişehir’de çektiği Mahsusa Trablus isimli dizinin ekibi. Ellerindeki kılıçlar da çekimde kullanılmak için sete götürülüyor” ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: İTİBAR ETMEYİN

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da bahsi geçen videodaki şahısların yabancı uyruklu kişiler olmadığını ve dizi set çalışanları olduğunu belirtti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan İsmail Çataklı Bu yöndeki haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Sosyal medya üzerinden Eskişehir’de 3 yabancının kılıçla gezdiklerine dair provokatif paylaşımlar yapılmaktadır. Videodaki gençler bir film şirketinin Türk çalışanları olup ellerindeki tahta kılıçlar çekilen filmde kullanılan malzemedir” dedi.

TRT’nin dizisinde yapım şirketi ve set çalışanları arasındaki kriz mahkemeye taşındı