Eski TÜGVA yöneticisi konuştu! Açıklananlar sadece yüzde 1’i

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 1:30 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 1:02 pm

Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA’nın kamu kurumlarına kendi listelerindeki kişileri ‘atama’ tartışması sürüyor. Geçmişte TÜGVA’da yöneticilik yapmış olan Tamer Özsoy iddiaları doğrulayarak “Açıklananlar sadece yüzde 1’i. Lise yıllarından bu yana AKP içinde çalıştım. Genel başkan İBB’den hiç çalışmadan maaş aldı” dedi. TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu da iddialarla ilgili savunma yaparken belgeleri doğruladı, yöntemin hatalı olduğunu iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın FETÖ yapılanmasında olduğu gibi kamu kurumlarını yüzlerce kişiyi yerleştirdiğine dair listeler büyük yankı uyandırdı.

Merdan Yanardağ TÜGVA’nın ‘torpil listesini’ tek tek açıkladı

İLGİLİ HABER| METİN CİHAN’IN PAYLAŞTIĞI TÜGVA BELGELERİ İÇİN TIKLAYIN

“VATAN MİLLET SAKARYA DENİLEREK NELER YAPILIYOR NELER”

Gazeteci Metin Cihan’ın yayınladığı söz konusu listelerle ilgili açıklama yapan TÜGVA’nın eski yöneticilerinden Tamer Özsoy da iddiaları doğrulayan bir açıklama yaptı. Özsoy, “Geçmişte TÜGVA’da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?” diye sordu.

“AÇILANANLAR SADECE YÜZDE 1’İ”

TELE 1’e konuşan Özsoy, “Açıklananlar sadece yüzde 1’i. Lise yıllarından bu yana AKP içinde çalıştım. Neden istifa ettiğim de belli. Bir şirket var. Bu şirktin ortakları ise genel başkan ve yardımcıları. Genel başkan İBB’den hiç çalışmadan maaş aldı.”

TÜGVA’dan alındı İBB’ye devredildi! Polis desteği ile tahliyeye direndiler

TÜGVA BAŞKANI BELGELERİ DOĞRULADI

İddialarla ilgili Cüneyt Özdemir’in yayınına katılan TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise belgeleri doğrulayarak, yöntemi eleştirdi.  “İçeriden belgeleri almış ya bu adam. Sızdırmış kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor” dedi ve yöntemi eleştirdi.

Eminoğlu, “Bunların hepsi gönüllü arkadaşlarımız. Tamer Özsoy da o dönemde Van’da gönüllülük esasına dayalı çalışma yapmış arkadaşlarımızdan bir tanesi. İspatlaması lazım. Ne şirketinden bahsediyor. Tamam iktisadi işletme şirketimiz var yurtlarımızı oradan yönetiyoruz. Çünkü orada bir ticari döngü oluyor. Şirketten kastı buysa evet var.” dedi.

“DANIŞMAN OLARAK YÖNLENDİRDİRĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZ VAR”

Eminoğlu, Metin Cihan’a belgeleri gönderen kişiyle ilgili de “Bunu servis eden kişi FETÖ’den tutuklandı. İtirafçı olduğu söylendi bize. Belgeler üzerinde oynandı. Bu belgeler üzerine bir suç duyurusunda bulunsunlar. 30 gazeteciye gönderildi belgeler. Memurluk ile ilgili olan belgelere de gülüyorum. Savcı, hakim olarak hazırlanan listeler doğru değil. Böyle bir çalışma yapmadık. Binlerce üyemiz var. Danışman olarak yönlendirdiğimiz çalışanlarımız var” ifadelerini kullandı.

İBB’deki 25 yıllık yolsuzluk dosyaları açıldı! İlk adres TÜGVA

‘GÖNÜLLÜ’ DEDİ, YÖNETİCİ ÇIKTI! İŞTE KANITI

Eminoğlu, Cüneyt Özdemir’in “Tamer Özsoy’u tanıyor musunuz?” sorusuna ” Van’da gönüllülük esasına dayalı çalışma yapmış arkadaşlarımızdan bir tanesi” diye yanıt verdi. Ancak Özsoy’un Van’da yöneticilik yaptığına dair sosyal medya paylaşımları Eminoğlu’nu yalanladı. işte o fotoğraflar: