Merdan Yanardağ TÜGVA’nın ‘torpil listesini’ tek tek açıkladı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 9:22 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 1:30 am

TÜGVA listeleri gündemde. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın; ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddialarıyla ilgili konuştu.

Yanardağ, ilgili listeyi canlı yayında göstererek “Paralel bir sistem kurulmuş. Bu insanların hakkını hukukunu çiğneyen yasa dışı bir iştir. Bu listeler açıklanmalıdır” çağrısında bulundu.

Serbest gazeteci Metin Cihan, önceki gün TÜVGA’nın eski bir çalışanının kendisine ulaştırdığı belgeleri yayınlayarak, “FETÖ benzeri bir yapılanmaya giden TÜGVA”yı tartışmaya açtı. TİP Başkanı Erkan Baş, bu listeleri Meclis’te göstererek, mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Erkan Baş: Belgeler, paralel devlet yapılanmasını ortaya çıkarmıştır!

PARALEL BİR SİSTEM KURULMUŞ

18 Dakika programında TÜGVA’yla ilgili iddiaları değerlendiren Merdan Yanardağ, “Sayın Erdoğan’ın çocuklarının yönetimde olduğu ve yine Bilal Erdoğan’ın imam hatipli arkadaşının başkanı olduğu Türkiye Gençlik Vakfı, adı bu. TÜGVA’da daha önce çalışan bir kişi, serbest gazeteciye bazı bilgileri aktarıyor. Bu bilgilere göre durum şu: Bir paralel devlet oluşturulmuş. Devlet kadrolarına alınmak istenen yeni memurlar, kritik görevlere alınmak istenen yeni memurlar TÜGVA üzerinden gönderiliyor, paralel bir sistem kurulmuş. Türkiye nüfus idaresi TÜVGA’ya bağlanmış. TÜGVA üzerinden Türkiye Nüfus İdaresi’nin bütün bilgilerine ulaşılabiliyor. Bir kişi hakkında hangi bilgileri istiyorsanız oradan bütün bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bu yasadışıdır, suçtur” dedi.

THY’nin şirketine müdür TÜGVA’dan geldi

LİSTEYİ GÖSTERDİ: YASA DIŞI BİR İŞTİR

Yanardağ listeyi göstererek, şöyle konuştu:

“Listeler var, işe alınacakların. Kamu kuruluşlarına bu listedeki bilgiler gidiyor. TÜGVA’da eleniyor bir heyet tarafından oradan ilgili birimlere. TSK’ya mı gireceksiniz, Nüfus İdaresi’nde mi çalışacaksanız, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde mi elemana ihtiyaç var veya Sanayi Bakanlığı’nın biriminde mi işe gireceksiniz sizin böyle bir listeniz var bu listeler TÜVGA’dan gidiyor ve onlar buna göre alınıyor. Hiçbir zaman bu kadar kul hakkının yendiği, hak ve adalet duygusunun bu kadar zedelendiği, insanların adil olan bir yarışın dışına bu kadar itildiği ve sadece AKP’lilere hizmet edildiği bir rejimi tarih görmedi. Bu insanların hakkını hukukunu çiğneyen yasa dışı bir iştir. Bu listeler açıklanmalıdır. Nedir bu listeler açıklanmalıdır. Paralel bir devlet yapılanması ortaya çıkmış durumdadır. Yasa dışı bir yapılanma var.

ONLARDAN BİR KİŞİYLE KONUŞTUM, DOĞRULADI

Mülakat kurullarında tam bir skandal var. Harp okullarındaki mülakatları SADAT yaptırmış deniliyor. “Laik bir rejimde yaşamak insanların inancına en uygun bir şekilde yaşayacakları ortamdır” diyerek onlardan kopmuş bir kişiyle konuştum. Bu kişi harp okullarına öğrenci alımında mülakat kurulunda görev yapmış bir kişi. Bu kişi söylenen her şeyin doğu olduğunu söyledi.

TÜGVA’dan alındı İBB’ye devredildi! Polis desteği ile tahliyeye direndiler

VAKİTLERİ YOK

ÖNDER (ÖNDER İmam Hatipliler Derneği)’in yöneticilerinde biri “bana eksiği var fazlası yok” dedi. Harp okullarını böyle şekillendirdiler. Cumhuriyetin silahlı gücünü ele geçirerek onun üzerinden bir rejim değişikliğini yapmaya çalışıyorlar ama vakitleri yok. O bakımdan 2023 çok kıymetli.”

 

Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında, TÜGVA devletin tüm kurumlarına kimlerin yerleştirileceğine dair hazırladığı referanslı listeleri gösterdi.