Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan’dan ‘şiddet olayları’ uyarısı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 12:45 am - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 12:47 am

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Türkiye’de artan şiddet olaylarına dikkat çekti ve uyarılarda bulundu.

Türkiye’de şiddet olayları artarken, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan konuya dair uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Tantan, “Şiddete dayalı vakalarda önlenemeyen artışın temelinde eğitimsizlik, kaçak göçmen sorunu ve ekonomik gerekçeler var” dedi.

Tantan şu ifadeleri kullandı: “Ulus-devlet özelliğini yitiren devletlerin küreselcilerin boyunduruğu altına gireceği ve bağımsızlıklarını yitireceği açık bir gerçek. Uulus-devlet kimliğimizi yoksayan açıklamaları kimlerin yaptığı da arşivlerde sabittir.

Toplumun Anayasa ile ilgili bir değişiklik isteği yoktur. Türkiye’de daha acil çözüm bekleyen meseleler vardır. Siyasetçilerin acil çözüm bekleyen hususlara öncelik vermesi gerekir. Örneğin; şiddet olaylarının önlenmesi için kapsamlı bir çalışma yapılması gerekmektedir.

Şiddete dayalı vakalarda önlenemeyen artışın temelinde eğitimsizlik, kaçak göçmen sorunu ve ekonomik gerekçeler var. Devlet vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak zorundadır. Neredeyse her gün, şiddet görüntüleri ekranlara yansımaktadır.

Rastladığımız bu olayların önüne geçebilmek için sosyal önlemlerin yanısıra prediktif polislik geliştirilmeli. Suç işleme potansiyeli olan kişilerin suç henüz işlenmeden onu takibe alan ve suçüstü yakalayan bu sistem için Almanya’daki uygulama rol model olarak örnek alınabilir.

Kolluk uygulamalarının geliştirilmesi toplumun huzur ve güven içinde yaşamasının teminatı bakımından elzemdir. Türkiye’yi ihtiyacı olmayan konulara meşgul etmek yerine toplumun öncelikli sorunlarının ele alınması Türk siyasetinin görevidir.”