Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy hakkında hapis istemi

Yayın tarihi: 1 Aralık 2023 Cuma 12:42 am - Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma 12:42 am

Fransa‘da görülen “telekulak” davasında eski Cumhurbaşkanı Sarkozy hakkında seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlama suçlamasıyla 1 tecilli yıl hapsi istendi.

Fransa’da Paris Temyiz Mahkemesi’nde 8 Kasım itibariyle Bygmalion olarak bilinen “telekulak” davası görülüyor

Dava kapsamında 2012’de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasına yasa dışı finansman sağlamakla suçlanan Nicolas Sarkozy hakkında 1 yıl tecilli hapis cezası istedi.

Sarkozy’nin seçim kampanyası için yasal sınır olan 22,5 milyon avroluk harcamanın 20,3 milyon avro üzerine çıkarak 42,8 milyon avro harcadığı belirtiliyor. Sarkozy, seçim harcamalarının parti faaliyeti gibi gösterilmesi için kampanyayı yürüten Bygmalion şirketinden sahte fatura almakla suçlanıyor. Söz konusu şirket de Sarkozy’nin masraflarını gizlemek için sahte fatura düzenlemekle suçlanıyor.

İLK KEZ DEĞİL

Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı “telekulak” davasında, 2021’de 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski Fransa Cumhurbaşkanı mahkeme kararını temyize taşımıştı. ​​​​​​​

Seçim kampanyası direktörü Jerome Lavrilleux, 2014’te şirketin düzenlediği mitinglerin maliyetinin düşürüldüğünü ve parti harcaması olarak faturalandırıldığını itiraf etmişti. (AA)

Bir polisi şehit eden Anucurlar çetesinin lideri Fransa’da tutuklandı

Kaynak: AA