Bir polisi şehit eden Anucurlar çetesinin lideri Fransa’da tutuklandı

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 5:49 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 5:49 pm

İstanbul Kağıthane’de 2021’de polis merkezi önünde bir kişinin öldürülmesine ilişkin davada, müebbet hapis cezasına çarptırılan Anucurlar suç örgütünün lideri Sinan Anucur’un Fransa’da tutuklandığı ortaya çıktı.

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde 2021 yılında polis merkezinin önünde bir kişinin öldüğü silahlı saldırıdan sorumlu Anucurlar suç örgütünün firari lideri Sinan Anucur’un da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada karar çıkmıştı. Azmettirici olarak yargılanırken 15 ay sonra tahliye edilen Sinan Anucur’u müebbet ve 11 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vermişti.

Kağıthane’de polis memuru Hakan Telli’nin şehit edildiği olayla ilgili soruşturma kapsamında örgüt lideri olarak Sinan Anucur’un firari olduğu gerekçesiyle ifadesinin alınmadığı öğrenilirken, Anucur’un yurt dışında olduğu belirtiliyordu.

ANUCURLAR ÇETESİ LİDERİ SİNAN ANUCUR FRANSA’DA TUTUKLANMIŞ

Sinan Anucur’un Fransa’da yakalandığı ve orada yerel mahkemece geçici olarak tutuklandığı öğrenildi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, yurt dışına çıkış yasağı bulunmasına rağmen Fransa’da tutuklanan Sinan Anucur’un ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan yerel mahkemece karar verildiği ve dosyanın İstinaf aşamasında olduğundan kırmızı bülten ile iade talebinde bulunup bulunmamasının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne sordu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, İstinaf aşamasındaki dosyanın henüz incelenmediğini ve bu nedenle yerel mahkemenin vermiş olduğu adli kontrol kararını ihlal eden Sinan Anucur hakkında talebin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sinan Anucur’un yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol kararını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

Anucur operasyonu Elazığ’a uzandı: 1 gözaltı

Kaynak: TELE1