Eski eşinin saldırdığı, kayınpederinin vurduğu genç kadın hayatını kaybetti!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2019 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2019 Pazar 9:03 am

İzmir’in Dikili ilçesinde, eski eşi Ertan K.’nin (21) şiddetine maruz kalan Zümrüt Er (20), eski kayınpederi Özkan K. (45) tarafından öldürüldü. Gözaltına alınan Özkan K. ile Ertan K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gözyaşlarıyla toprağa verilen Zümrüt Er’in cenazesine katılan Dikili Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Dikili’nin İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşanan olayda, Ertan K., 4 ay önce boşandığı Zümrüt Er’in evine gitti. Genç kadın dövülüp, 2.kattan aşağıya atıldıktan sonra yerde hareketsiz yatarken olay yerine gelen Ertan K.,’nın babası  Özkan K., pompalı tüfekle ateş etti. Zanlılar olay yerinden kaçarken, genç kadın hastaneye kaldırıldı.  Tedaviye alınan Zümrüt Er, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Özkan K. ve Ertan K., olaydan bir süre sonra polise gidip, teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba- oğul, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı..

KADINLARDAN TEPKİ

Cenazeye katılan kadınlar, Dikili Kabristanı’na kadar yaptıkları yürüyüşte ‘Kadın cinayetlerine son’, ‘Adalet istiyoruz’ ve ‘Kadına uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. Dikili Kadın Platformu üyesi Gülay Demir, “Üzüntümüz derin, acımız büyük. Gözyaşları içinde Zümrüt’ümüzü toprağa verdik. Yaşanan bu cinayetin hesabını soracağız. Süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Adalet istiyoruz” dedi.