Eski CHP Genel Başkanı Çetin: İnce ile iki defa görüştüm, ‘Benim meselem değil’ minvalinde konuştu

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 12:31 am - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 12:32 am

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin’in, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ile iki kez görüştü. Çetin’in, İnce’ye seçimin ikinci tura kalmaması gerektiğini ifade ettiğini fakat Memleket Partisi liderinin, “Benim meselem değil” minvalinde bir değerlendirme yaptığı öğrenildi.

CHP yöneticileri ile Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında ‘teklif’ polemiği sürerken, CHP’nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin’in İnce ile iki defa görüştüğü ortaya çıktı.

Gazeteci Fatma Karaağaç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çetin’in Muharrem İnce ile görüşmesinde, seçimin 2. tura kalmaması gerektiğini söylediğini aktardı.

“BENİM MESELEM DEĞİL”

İnce’nin yanıt olarak ise “Benim meselem değil” minvalinde bir değerlendirme yaptığını da aktaran Karaağaç, “Çetin gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirdi” dedi. Karaağaç’ın paylaşımı şöyle:

“CHP E. Genel Bşk. Sayın Hikmet Çetin ile konuştum. Muharrem İnce ile 2 defa görüştüğünü, bu seçimin 2. tura kalmaması gerektiğini ifade ettiğinde İnce’nin ‘beni meselem değil’ minvalinde bir değerlendirme yaptığını söyledi.
Çetin gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirdi.”

“İNCE İLE İKİ KEZ GÖRÜŞÜLDÜ”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV programında, İnce ile yapılan görüşmeye ilişkin, “Buluşmada değil fakat öncesi ve sonrasında Muharrem İnce’ye teklif yapıldı. Karşı tarafı suçlamak istemem ama üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum” demişti.

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, CHP’nin bilgisi dahilinde İnce ile görüştüğünü, beş milletvekili teklifi götürdüğünü, ancak bu teklifin kabul edilmediğini duyurmuştu.

CHP Grup Başkanvekilli Engin Altay da, “Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır” açıklamasını yapmıştı.

 

Muharrem İnce ‘teklif yok’ demişti! Kılıçdaroğlu’nun izniyle aracı olan isim konuştu