Eski çalışanı ölü bulunan Boeing’de skandallar bitmiyor: Uçak acil iniş yaptı

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 1:50 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 1:50 pm

Daha önce uçağın kapısının havadayken düşmesiyle gündeme gelen havacılık firması Boeing’e ait uçaklar art arda acil iniş yapıyor.

Havacılık firmalarının önde gelenlerinden Boeing’de sorunlar bitmiyor.

Bir uçağın kapısının havada kopmasının ardından ve art arda yaşanan sorunlar nedeniyle gündemden düşmeyen Boeing uçaklarında yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. American Airlines’ın Boeing 777 tipi yolcu uçağı “mekanik arıza” üzerine dün gece Los Angeles’a acil iniş yaptı. 249 taşıyan uçaktaki yolcular ve mürettebatın hızla tahliye edildiği aktarıldı.

ABD basını, Dallas’tan kalkan uçağın tekerleklerinden birinde sorun olduğunu ve olayda yaralanan olmadığı bildirdi.

DAVADA İFADE VEREN ESKİ ÇALIŞAN ÖLÜ BULUNMUŞTU

Dün Boeing’in uçak üretimiyle ilgili sorunları dile getirerek şirket hakkındaki davada ifade veren eski Boeing çalışanı John Barnett, evinde ölü bulunmuştu.

ART ARDA BOEİNG OLAYLARI

Geçen hafta San Francisco’dan kalkan Unites Airlines’ın Boeing 777 uçağında da tekerleğinin kopması sonucu benzer bir olay yaşanmıştı. Bir başka uçak da hidrolik sistemindeki sorun nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Portland’dan havalanan bir Boeing 737 Max’in acil durum kapısı aniden kopmuştu. Olay sonrası kalite standartları tartışılır hale gelen Boeing’in kullanımı birçok havayolu şirketi tarafından askıya alınmıştı.

Son olarak ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) 737 MAX uçaklarının üretim sürecine yönelik başlattığı incelemede 89 testten 33’ü başarısız olmuştu.

Boeing’i ifşalamıştı! Şirketin eski müdürü ölü bulundu

Kaynak: TELE1