Boeing’i ifşalamıştı! Şirketin eski müdürü ölü bulundu

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 10:59 am - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 10:59 am

Havacılık firması Boeing’in uçak üretimiyle ilgili sorunları dile getirerek şirket hakkındaki davada ifade veren eski Boeing çalışanı John Barnett, evinde ölü bulundu.

Boeing şirketinde 2017’de emekli olana kadar 32 yıl boyunca müdürlük yapan John Barnett, ABD’de evinde ölü bulundu. BBC’ye yapılan açıklamada 62 yaşındaki Barnett’in 9 Mart’ta “kendi sebep olduğu bir yaralanma” nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı. Polis, olayın soruşturulduğunu belirtti.

Barnett, ölümünden önceki günlerde şirkete karşı açılan bir ihbar davasında ifade veriyordu.

BOEİNG’İ İFŞALAMIŞTI

2010 yılında Kuzey Charleston’da 787 Dreamliner’ların yapıldığı Boeing fabrikasında kalite kontrol müdürü olarak çalışmaya başlayan Barnett, 2019’da BBC’ye yaptığı açıklamalarda baskı altındaki işçilerin uçaklara bilinçli olarak kalitesiz parçalar yerleştirdiğini belirtti.

Barnett, ayrıca uçakların oksijen sistemlerinde sorun olduğunu, bunun da bir acil durum anında dört maskeden birinin çalışmaması anlamına geleceğini belirtti.

Boeing, Barnett’in iddialarını reddetmişti.

Boeing'i ifşalamıştı: Ölü bulundu

John Barnett

BOEİNG OLAYLARI

Geçtiğimiz aylarda Portland’dan havalanan bir Boeing 737 Max’in acil durum kapısı aniden kopmuştu. Olay sonrası kalite standartları tartışılır hale gelen Boeing’in kullanımı birçok havayolu şirketi tarafından askıya alınmıştı.

Çin’de 133 kişiyi taşıyan Boeing 737 tipi yolcu uçağı düştü

Kaynak: TELE1