Eski AKP’li vekil Yeneroğlu’ndan ‘Kavala’ tepkisi: Suçlarla sanıkların alakası ne?

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 9:59 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 10:00 pm

Eski AKP’li vekil Mustafa Yeneroğlu, Osman Kavala’nın beraatine karar verilmesinin ardından 15 Temmuz darbe girişimi davasından hakkında gözaltı kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

Osman Kavala için yürütülen hukuki sürece tepki gösteren Mustafa Yeneroğlu, “Kavala davası sonucu bile hak ve adalet anlayışımızın ne kadar ürkütücü düzeyde tahrip olduğuna ayna tutmakta. Yaygın olarak hak anlayışımızı adalet ilkesinin kendisi değil, bulunduğumuz mahalle ve grup çıkarları belirliyor adeta. Ona göre birileri suçlu veya masum oluyor.” dedi.

Osman Kavala hakkında verilen gözaltı kararına tepki yağdı!

Mustafa Yeneroğlu, Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

Kavala davası sonucu bile hak ve adalet anlayışımızın ne kadar ürkütücü düzeyde tahrip olduğuna ayna tutmakta. Yaygın olarak hak anlayışımızı adalet ilkesinin kendisi değil, bulunduğumuz mahalle ve grup çıkarları belirliyor adeta. Ona göre birileri suçlu veya masum oluyor.

Kolektivizm içinde bir taraf gezi direnişi diyor,diğer taraf gezi darbesi. Herkes kendi sloganını besleme ve yarıştırma derdinde.Ağırlaştırılmış müebbet ile yargılananlar davamızın hizmetçisi,istemeselerde.. İnsan önemsiz,hayatları,evde bekleyen çocukları,hepsi davamızın nesnesi.

“HAKİKATİ ARAMIYORUZ”

Peki bu yargılamanın konusu neydi? İsnat edilen somut suçlar? Suçlarla sanıkların alakası? Daha ilerisinde gezi nasıl başladı ve nereye evrildi. Bunlar önemli değil, çünkü hakikati aramıyoruz.Kendi davamıza göre hikaye arıyor veya oluşturuyoruz, genelde hakikati ve insani ezerek.
Netice karşılıklı bağrışma, kimsenin dinleme derdi yok. Zaten gezi de böyle başlamadı mı? Birbirlerini dinlemeyenler bağrıştı ve şiddeti yarıştırdı. Bugün de ders çıkarmamış gibi sloganları yarıştırıyor, alkışlayanları sayıyor, kendimizi kabartıyoruz. Huzur bulabiliyor muyuz?

“KUTUPLAŞTIRMA ATEŞİNE DAHA YAKICI ODUN LAZIM”

Gezi olayları ile ilgili geçmişte yargılamaların yapılmış, darbe iddialarının değerlendirilmiş ve vandalizmin hesabı sorulmuş olması kimsenin gündeminde değil. Çünkü kutuplaştırma ateşine daha yakıcı odun lazım. Biz ve onlar beslenip kızıştırılması lazım. Peki nereye kadar?