Eski AKP’li vekil: 15 Temmuz’da insanlar alçaktan uçan F-16’lara kafa atarak şehit oldu

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2022 Perşembe 10:21 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2022 Perşembe 10:31 am

15 Temmuz darbe girişiminde insanların apartmanların üzerine çıktığını söyleyen eski AKP milletvekili Mahzar Bağlı “Alçaktan uçan F-16’lara kafa atarak şehit oldular” ifadesini kullandı.

Eski AKP milletvekili Mahzar Bağlı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bağlı, HaberTürk’te katıldığı programda darbe girişimi sırasında ‘insanların, alçaktan uçan F-16’lara kafa atarak şehit olduklarını’ savundu.

Programda konuşan Bağlı, “FETÖ terör örgütü darbeye kalkıştığı zaman ilk defa toplum kimsenin tahmin edemeyeceği ve öngöremeyeceği şekilde büyük bir kahraman destanı yazarak inanılmaz başarı elde etti. 15 Temmuz gecesi insanlar, 11. katta alçaktan uçan F-16’lara kafa atarak şehit oldular” dedi.

İstanbul Valisi, Erdoğan’ın sesiyle paylaştığı videoda İmamoğlu detayını atladı

‘HALKLA HİÇ BU KADAR DALGA GEÇİLEN BİR DÖNEM OLMAMIŞTI’

Bağlı’nın ifadelerinin ardından ‘F-16’ etiketi Twitter’da gündem oldu. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da konuyla ilgili paylaşım yaparak “Aya 4 şerit yol yaptık desek inanırlar diyen bir bakan, 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulduk diyen bir başkan, F-16’lara kafa atarak şehit oldular diyen bir milletvekili! Halkla hiç bu kadar dalga geçilen bir dönem olmamıştı. İlk seçimde bu bozuk düzenin figüranları gidecek” dedi.

MAHZAR BAĞLI KİMDİR?

Bir dönem AKP milletvekilliği ve MKYK üyeliği yapan Mahzar Bağlı, 15 Mart 2017 tarihinde Erdoğan tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmıştı. Bağlı, YÖK tarafından 26 Mart 2020 tarihinde disiplin cezaları yüzünden rektörlük görevinden alındı. Bağlı şu an AKP’li Esenler Belediyesi’nde Bilim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Son olarak CHP il başkanlıkları 81 ilde, katıldığı televizyon programında “CHP, PKK ve FETÖ’ye lojistik destek veriyor” diyen eski AKP milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.