İstanbul Valisi, Erdoğan’ın sesiyle paylaştığı videoda İmamoğlu detayını atladı

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 5:52 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 6:08 pm

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın paylaştığı 15 Temmuz videosunda, Ekrem İmamoğlu’nun İBB seçimini kazandıktan sonraki mazbata kutlaması görüntüleri yer aldı. Yerlikaya paylaşımı sildi, sosyal medyadan tepki geldi.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine karşı birçok ilde etkinlik hazırlıkları sürerken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından paylaştığı 15 Temmuz videosu dikkatleri üzerine çekti. 50 saniyelik ilk videolu paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandıktan sonraki mazbata kutlamasından görüntüler yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saraçhane’de konuşma yapacağı 15 Temmuz etkinliğine çağrı yapılan paylaşımdaki İmamoğlu detayı sosyal medyanın dikkatinden kaçmazken, Vali Yerlikaya’nın söz konusu paylaşımı kısa bir süre sonra sildiği görüldü.

Yerlikaya daha sonra videoyu ‘düzenleyerek’ yeniden paylaştı. Bu (ikinci) paylaşımda İmamoğlu’nun mazbata kutlaması yer almadı.

Yerlikaya’nın İmamoğlu’suz ikinci paylaşımına sosyal medyada “Ekrem İmamoğlu’nu neden sildiniz :))))) nerde birlik beraberlik oradakiler de vatandaş değil miydi :)))”, “İBB başkanını paylaşmanız silmenizden daha iyi bir hareketti. Vasatlığınızı yeniden kanıtlamış oldunuz” yorumları yapıldı.

İşte o paylaşımlar:

 

Yerlikaya ilk paylaşımı sildi