Erzurum’un ardından Trabzon’da CHP’lilere provokasyon! Yumruk attılar

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 9:49 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 9:49 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı saldırının ardından Trabzon’da ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atan AKP’liler, CHP’lilerin üzerine yürüdü. Grubun içerisinde biri CHP’li Mustafa Erdi Çakır’a yumruk attı.

Erzurum’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun uğradığı taşlı saldırıya uğradı. İmamoğlu, yurttaşların güvenliğini sağlamak için konuşmasını yarıda kesti.

İmamoğlu’nun memleketi olan Trabzon’da CHP’liler de saldırıya uğradı. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganı ile yürüyen AKP’liler CHP’lilerin önüne geçerek tahrik etmeye çalıştı.

CHP’liler arasında yoluna devam etmek isteyen CHP Gençlik Örgütleri Genel Saymanı ve CHP 6’ncı sıra Milletvekili adayı Mustafa Erdi Çakır’a yumruk atıldı. Yumruğun ardından kalabalık grup arbede çıkardı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre; slogan atan kişiler AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu, AKP Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun dahil olduğu AKP Gençlik Kolları Üyesi bir gruptu.

Yürümüş esnasında Çakır’ın yanı sıra Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu’na fiziksel saldırı yapıldı. Kargaşa büyümeden sona erdi.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

CHP’Lİ AKINCI: FOTOĞRAFTA GÖRDÜĞÜNÜZ İL BAŞKANI

CHP Milletvekili adayı İlker Akıncı, CHP’lilere saldıranların fotoğrafını paylaştı. Akıncı, “Fotoğrafta gördüğünüz akp il başkanı, Milletvekili adayları ve akpliler bugün açık ve aleni şekilde provakasyonda bulunmak için bizim standımıza ve bizlerin üzerine yürüdüler” dedi. Akıncı, emniyete de güvenliğin sağlanması için seslendi. Akıncı, şunları dile getirdi:

“Evet biliyoruz kaybetme korkusu ile artık kontrolü kaybettiler.
Korku dağları sardı.

Tekrar @TrabzonValilik
’ni ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nü uyarıyorum. Emniyet müdür yardımcınız da o provakatörlerin yanındaydı.
Bu provakatörleri korumaya devam ederseniz bu kara lekeyi ömrünüzün sonuna kadar taşırsınız.”