Erzurum Valisi: Bu işin şakası yok, resmen potadan döndüm

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 2:54 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 2:57 pm

Yeni tip koronavirüsü atlattıktan sonra göreve başlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, hastanede 15 gün kesintisiz yattığını belirterek, “Öyle çok da ağır da geçirmedim ama resmen potadan döndüm” dedi.

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlattıktan sonra göreve başlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, gazetecilere süreci anlattı. Salgın başlangıcından ‘belirlenen tüm kurallara uyduğunu’ belirten Memiş, “Normalde bir birim virüs insanı hasta edebiliyor fakat benim vücudumda 10 birim virüs tespit edildi” dedi.

Memiş, vali olduğu için kendisine ekstra bir tedavi uygulanmadığını, tüm vatandaşlara aynı tedavilerin yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Erzurum Şehir Hastanesi’nde 15 gün kesintisiz yattım. Bu hastalığı hiç de hafif geçirmedim, beni resmen yatağa yapıştırdı. Öyle çok da ağır da geçirmedim ama resmen potadan döndüm. Öyle bir stokin fırtınası denen o şey arasında gittim geldim.

Ateşim çıktı, arkadaşlar zaman zaman düşürmekte zorlandı. Sağlıklı beslenen ve düzenli spor yapan ve herhangi bir kötü alışkanlığı olmayan bir insanım. Bu da demek oluyor ki bütün vatandaşların dikkat etmesi lazım. Bu işin şakası yok, ikinci defa Covid-19 geçirme durumu var. Bunun için bende maske mesafe ve hijyen konularındaki hassasiyetimi sürdürerek yaşamıma devam edeceğim.”