Ersin Kalaycıoğlu: Yanardağ’ın tutuklanması iktidarın yerel seçim propagandasıyla ilişkili

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 1:16 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 1:23 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepkiler yağmaya devam ediyor. Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Yanardağ’ın tutuklanmasının iktidarın yaklaşan yerel seçimlerdeki propagandasıyla ilişkili olabileceğini söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösteren Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, “Hükümet yanlılarının PKK, Öcalan konusunda yapmış olduğu açıklamalar var. O açıklamarldan soruşturma çıkmadı bu zamana kadar. Oysa açıklamalarında çoğu zaman övgü de var. Muhalefet herhangi bir şekilde bir cümle içinde kullanacak olursa o cümleyi cımbızlayıp çıkartmaya adım atmaya yönelmiş durumdalar” dedi.

Merdan Yanardağ için başlatılan operasyona katılan Buğra Kavuncu da tutukluluğu kınadı

Kalaycıoğlu, Yanardağ’ın tutuklanmasının yaklaşan yerel seçimlerle ilişkili olduğunu belirterek, “Merdan beyin tutuklanması seçim propagandasıyla ilişkilidir. Genel seçimler öncesi propagandalarındaki kültürel çatışma ortamı devam edecek. Ondan yarar gördüklerini hesaplıyorlar. Kültürel ayrışmanın üzerinden devam edildiği için buradaki hesap bölmek ve yönetmek… Olabildiğince Türkiye’yi derin fay hatlarıyla birbirinden ayırmak ve karşı tarafı düşman olarak göstermek amacıyla siyaset güdüyorlar” ifadelerini kullandı.