Eros’u işkenceyle katleden caniye iyi hal indirimi!

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 10:41 am - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 3:48 pm

İstanbul’da bir sitede “Eros” isimli kediye işkence ederek katleden İbrahim Keloğlan’ın tutuksuz yargılanacağı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Eros için adalet isteyen hayvanseverler mahkeme salonuna sığmadı. Keloğlan hakkında iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 6 ay ceza ile yurt dışına çıkış yasağı verildi.

İstanbul Başakşehir’de 1 Ocak’ta İbrahim Keloğlan tarafından asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek katleden “Eros” isimli kedinin davasının ikinci duruşması bugün saat 10.30’da Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda görüldü.

TEPKİLERİN ARDINDAN YENİDEN YARGILAMA

Keloğlan’a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasına gelen tepkilerin ardından yeniden yargılama bugün başladı. Avukatlar ve hayvanseverler, ilk duruşmada serbest bırakılan Keloğlan hakkından en üst sınırdan ceza verilmesi bekliyordu.

MAHKEME SALONUNA SIĞMADILAR

Eros için adalet isteyen vatandaşların mahkeme salonuna sığmadığı görüldü. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı. Hayvanseverler ‘Katil İbrahim ve Eros için adalet’ sloganları attı.

“BEN SUÇ MAKİNESİ DEĞİLİM”

Söz hakkı verilmesi üzerine İbrahim Keloğlan, “Daha önceki ifademi tekrar ediyorum. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Ancak olaydan sonra hakkımda karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alalarda mama alıp hayvanları besledim. Bu bana terapi gibi geldi” dedi. Salonda gülüşmeler yaşandı.

HAKİMDEN SANIĞA UYARI: EZBER YAPMA

Savunmasına devam eden Keloğlan, “Bunlarla yetinmeyip bir hayvan barınağına bağışta bulundum. Elimden geldiğince bunları yapmaya devam edeceğim. Psikolojik destek alacağıma söz veriyorum. Bu olay yanlış lanse ettirilerek halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiler” dedi. Hakim sanığa ‘İçinden geleni söyle, ezber yapma’ diye uyarıda bulundu.

“HATAMI KABUL EDİYORUM”

Bütün bilgilerinin teşhir ettirildiğini de söyleyen Keloğlan, “İnsan içine çıkamayacak hale geldim. Alacağım hiç bir cezanın şimdiye kadar yaşadıklarımın yanında bir önemi yoktur. Söylediğim her şey doğru ve gerçektir. Çok pişmanım. Hatamı kabul ediyorum. Benim hala kedim var. Bu olaydan önce de kedim vardı. Bunların hepsi mevcut delillerle sabittir. Ben zaten hayvan sevgisi olan bir insanım” ifadelerini kullandı.

KELOĞLAN’IN AVUKATI: BEN DE BİR KEDİ SAHİBİYİM

Müvekkilinin savunmasının ardından söz verilen Keloğlan’ın avukatı, “Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz. Zaten kendisi toplum nezdinde cezasını çekmiştir. Bundan sonrasında da çekmeye devam edecektir. Müvekkilin olayın öncesinde yaşadıkları ve olay esnasındaki psikolojisi dikkate alınmasını talep ediyorum. Ben de bir kedi sahibiyim” dedi. Müşteki Ebubekir Fırat ise hayvanın sahibi olmadığını ancak kedinin bakımını üstlendiğini, kendisinin psikolojik olarak olaydan zarar gördüğünü söyledi.

SAVCI MÜTAALASINI VERDİ

Savcı mütalaasını verdi. Mütaalada, “Sanık, kediyi kaçmasına rağmen ısrarla takip etmiş, merhametsiz ve acımasız bir şekilde canavarca hisle öldürmüştür. Tüm deliller doğrultusunda sanık hakkında üst sınırdan ceza verilmesini ve tutuklanmasını talep ediyorum” denildi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak ‘Kasten hayvan öldürme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı.

KARARA TEPKİ

Duruşmayı takip eden hayvanseverler mahkeme kararına tepki gösterdi.

ADALET BAKANI TUNÇ: BUGÜNE KADAR Kİ EN YÜKSEK CEZADIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eros davasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Başakşehir’de #Eros isimli kedinin öldürülmesi nedeniyle açılan kamu davasında sanık hakkında verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geriye bırakılması kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edilmişti.

İtirazın, Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek kararın kaldırılması sonrasında yapılan yargılamada sanık hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıl 6 ay #hapiscezası verilmiştir. Ayrıca sanık hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verilerek yurt dışına çıkışı yasaklanmıştır.

Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır.

Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza karşı yapılan her türlü kötü muamelenin karşısında olmayı sürdüreceğiz.”

Kedi Eros’u katleden İbrahim Keloğlan’ın oturduğu sitenin önünde adalet eylemi

Kaynak: TELE1