Ermenistan’da zafer gecesi! Ay Yıldızlı ekip geriye düştüğü maçı kazandı

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 10:03 pm - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 10:14 pm

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubunda Ermenistan ile deplasmanda karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımımız, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan Milli Takımı ile deplasmanda mücadele etti. A Milliler, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1 galip ayrıldı. Maçta A Milli Takımımız, goller’n’ Orkun Kökçü (34) ve Kerem Aktürkoğlu (64) ile buldu. A Milliler bu galibiyetle grubun ilk maçında 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

ORKUN’DAN JENERİKLİK GOL

Karşılaşmanın 10’uncu dakikasında Ozan Kabak’ın ters vuruşunda A Milli Takım 1-0 geriye düştü. Fakat oyunun kontrolünü kaybetmeyen Ay-Yıldızlı ekipte 34’üncü dakikada sahneye Orkun Kökçü çıktı. Orkun, ceza sahası dışından jeneriklik bir gol attı ve soyunma odasına takımları 1-1’lik beraberlikle götürdü.

KUNTZ’UN HAMLESİ İŞE YARADI

İkinci yarıya 3’lü savunmadan 4’lüye geçerek başlayan Kuntz, Kerem Aktürkoğlu ve Salih Özcan’ı sahaya attı. Alman hoca bu hamlesinin karşılığını da aldı. 64’te Enes Ünal orta alanda kazanılan frikiği zekice hızlı kullandı, savunmayı dengesiz yakalayan Kerem, kaleci Beglaryan’ı avladı ve A Milli Takımımızı 2-1 öne geçirdi.

A MİLLİLER HIRVATİSTAN İLE KARŞILAŞACAK

Bu dakikanın ardından karşılaşmada başka gol olmayınca ilk maçımızdan geriye düşmemize rağmen 3 puanla ayrıldık. Ay-Yıldızlılar salı günü de grubun favorilerinden Hırvatistan’la kozlarını paylaşacak.

Saygısızlık! Ermenistan Türkiye maçında İstiklal Marşı ıslıklandı