Ermenistan askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı! 1 asker yaralandı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 10:47 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 10:47 am

Azerbaycan’ın Beyrut büyükelçiliğine gerçekleştirilen saldırı sonrası Ermeni askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı. 1 Azerbaycan askeri yaralandı.

Azerbaycan‘ın Beyrut‘taki büyükelçilik binasına Ermeni asıllı bir grup tarafından boya ve patlayıcı şişlerle saldırılması sonrasında Ermenistan askerleri sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı. 1 Azerbaycan askeri yaralandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermeni silahlı birliklerinin Basarkeçer ilinin Zod yerleşim birimi güzergahında bulunan mevzilerinden, Azerbaycan ordusunun mevzilerine ateş açarak kasıtlı şekilde provokasyonda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucu Memmed Tağıyev isimli bir Azerbaycan askerinin yaralandığı ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Ermeni tarafının ateşkes ihlallerini sürdürmeye devam ettiği belirtilen bakanlık açıklamasında, Azerbaycan ordusuna bağlı birimler tarafından provokasyona gerekli yanıtın verildiği ve saldırı ile ilgili tüm sorumluluğunun Ermenistan tarafına ait olduğu kaydedildi.

Azerbaycan’ın Beyrut büyükelçiliğine saldırı!