Erkan Baş’tan Soylu’ya: Hazır savcılığa gitmişken ifadeni ver

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 10:16 am - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 10:16 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, köprüye Gezi pankartı asmalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı “Suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasına “Hazır savcılığa gitmişken, kol kola olduğun çeteler hakkında da ifade vermeni bekliyoruz” şeklinde yanıt verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil ile Ahmet Şık, Gezi Direnişi’nin 9. yılında İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde pankart astı. Polisin müdahale ettiği anlar paylaşan Soylu, TİP’li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve polisleri ödüllendireceğini açıkladı. Erkan Baş, partisinin İstanbul İl Binası’nda açıklamalarda bulunarak, Soylu’ya “Hazır savcılığa gitmişken, kol kola olduğun çeteler hakkında da ifade vermeni bekliyoruz.”

“HİÇ BEKLEME!”

Baş, Soylu’ya yönelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Seninle de işimiz var Süleyman Soylu. Neymiş, hukuksuzca bizi fiilen engellemeye çalışan polisleri ödüllendirecekmişsin. Bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunacakmışsın. O polislere vereceğin ödül ile eve giderken iki kilo zeytinyağı alamayacağını bilir misin sen Süleyman? Sözde cırt cırt sesleriyle başlayan servetini, iç çamaşırının bile parasını yönettiği partiye ödetiyormuş gibi yapıp doldurduğun kasaların, 2010 referandumunda ‘evet’ oyu çıksın diye Pensilvanya’dan gelen paraları yetmeyen Süleyman, her türlü kara para, rüşvet, uyuşturucu çetesi ile kol kola yaşayıp milyonlar kazanan Süleyman, emrindeki memurlara suç işletip bir de devletin parasından iki kilo zeytinyağı alamayacağı ödül dağıtıp kendi reklamını yapıyor, bunu geçiyorum… Beyefendi bizimle ilgili suç duyurusunda bulunacakmış! Hiç bekleme!

İFADE VERMENİ BEKLİYORUZ

Hazır savcılığa gitmişken, kol kola olduğun çeteler hakkında da ifade vermeni bekliyoruz. Mafyadan ayda 10 bin dolar maaş alan milletvekilini de anlatacaktın. Her biriyle ayrı ayrı fotoğraf çektirdiğin suç örgütü liderlerinin hesabını da bir ver hele.

Erkan Baş: Gezi’nin yıl dönümünde intikam operasyonları devam ediyor