Erkan Baş: Gezi’nin yıl dönümünde intikam operasyonları devam ediyor

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 5:45 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 5:45 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, basın açıklaması yaparak Gezi direnişinin yıl dönümü için akşam Taksim’de olacaklarını açıkladı. Baş, Canan Kaftancıoğlu’nun kararını “Hukuk tarihimizin kara lekesi” diyerek eleştirdi.

Bugün, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne astıkları pankartla gündeme gelen TİP vekilleri akşam Taksim’de olacakları açıklandı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Gezi’den suç çıkmaz. Gezi’den umut çıkar, Gezi’den dayanışma çıkar, adalet çıkar, Gezi’den emek çıkar, Gezi’den özgürlük çıkar, Gezi’den eşitlik çıkar” dedi.

“İNTİKAM OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR”

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezasını onamasını değerlendiren Erkan Baş, “Gezi’nin yıl dönümünde intikam operasyonları da devam ediyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı sevgili arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Bu karar hukuk tarihine kara leke olarak geçmiştir. Sayısız örneğini gördüğümüz siyasi davalarda verilen kararlar gibi milletvekillerini, belediye başkanlarını tutsak eden kararlar gibi bu karar da hukuk tarihimizin kara lekesi olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş’tan Erdoğan’a: Müteahhit aşkıyla karşı karşıyayız