Erkan Baş’tan Bakan Nebati’ye: Valla biz sizi aralıkta görecek miyiz onu merak ediyoruz

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 6:38 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 6:38 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin “Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz” açıklamalarına yönelik “Aralıkta hep beraber görecek miyiz? Valla biz sizi aralıkta görecek miyiz, biz onu merak ediyoruz Sayın Bakan? Bana sorarsanız; aralıkta enflasyonun nerede olacağı yerine Berat Albayrak’ın, Lütfi Elvan’ın nerede olduğunu düşünün. Belki kendinize de bir yer bulursunuz” ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de yoksullaşan insan sayısının arttığını belirten Baş, “Zengin, imkanları bol, çalışkan insanlardan oluşan bir ülkede yoksulluğun, yoksullaşmanın artışının temel nedeni, şurada duran saraydır. O saraya, sarayın etrafına baktığımızda hepimizin neden yoksullaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Baş, “Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye hitaben, “Arkadaş, her ay çıkıyorsun açıklama yapıyorsun, her ay başka bir yalan söylüyorsun. Hangi sözüne inanacağız. İnsan bu kadar mı basit yalanlar söyler. Aralıkta hep beraber görecek miyiz? Valla biz sizi aralıkta görecek miyiz, biz onu merak ediyoruz Sayın Bakan? Bana sorarsanız; aralıkta enflasyonun nerede olacağı yerine Berat Albayrak’ın, Lütfi Elvan’ın nerede olduğunu düşünün. Belki kendinize de bir yer bulursunuz” diye konuştu.

Erkan Baş: Koltuğu kaldırmak istiyorum diyen her adaya pazarlıksız oy veririz

Nebati 2022’yi gözden çıkardı, enflasyon için ‘sabır’ dedi