Erkan Baş’tan 6 Şubat depremleri açıklaması: On binlerce insanımızı yitirmenin sebebi konuyu ciddiye almamak

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 3:24 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 3:27 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “On binlerce insanımızı yitirmemizin sebebi depreme karşı hazırlanmamak, konuyu ciddiye almamak, depreme ilişkin çalışmaları seçim çalışmalarının ucuz malzemeleri haline getirmek olmuştur” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin yıl dönümü nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı.

Erkan Baş, depremlerinde hayatını kaybedenler hakkında, “On binlerce insanımızı yitirmemizin sebebi depreme karşı hazırlanmamak, konuyu ciddiye almamak, depreme ilişkin çalışmaları seçim çalışmalarının ucuz malzemeleri haline getirmek olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

“ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇENEK VAR”

Baş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama şu şekilde:

“6 Şubat, halkımızın kalbindeki en derin yaralardan biri oldu. Depremin yıl dönümünde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın sevenlerine ve ülkemize bir kez daha baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum. Sabır diliyorum. Acınızı, hüznünü ve öfkenizi paylaşıyorum.

Deprem bir doğal afettir. Türkiye gibi deprem gerçeğinin yanıbaşımızda durduğu bir ülkede devletin ve iktidarın BİRİNCİ sorumluluğu kentleri depreme hazırlamaktadır. On binlerce insanımızı yitirmemizin sebebi depreme karşı hazırlanmamak, konuyu ciddiye almamak, depreme ilişkin çalışmaları seçim çalışmalarının ucuz malzemeleri haline getirmek olmuştur. AKP/MHP iktidarı tam olarak bunu yapmıştır! Dikkatinizi çekmek istiyorum: Depremde çadır satan Kızılay Başkanı ile “bize oy vermezseniz size hizmet gitmez” diyen Cumhurbaşkanı aynı zihniyetin ürünüdür. Enkaz altındaki insanlara sela dinletenlerle patronların yaptığı bağışları televizyon şovuna dönüştürenler aynı zihniyetin ürünüdür. Muhalefetin Hataylılara “kentinizi 5 yıl daha yönetmeye talip olan aday” diye sunduğu, “Depremin tek sorumlusu ben değilim” diyen kişi de bu zihniyetten pek farklı değildir!

Önümüzde iki seçenek var: Ya bu zihniyet değişecek, ya bu zihniyeti değiştireceğiz. Yaşamın önüne rant koyanlar, böyle gelmiş böyle giderler. Ama biz başka bir zihniyeti; rantı değil yaşamı, parayı değil insanı önceleyen bir zihniyeti egemen kılabiliriz. Acıyı paylaşıp, acıya sebep olanlarla hesaplaşabiliriz. Depremin ardından sergilediğimiz büyük dayanışmayı, yeniden kuruluşa dönüştürebiliriz. Biz bunun için çalışacağız.

1 yıl sonra yine sözümüzü Hatay’dan söylüyoruz: Gidenlere sözümüz olsun, başaracağız.”

Erkan Baş’tan “Hatay yalnız kaldı” yanıtı: Sonunda Saraydakiler yalnız kalacak

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “On binlerce insanımızı yitirmemizin sebebi depreme karşı hazırlanmamak, konuyu ciddiye almamak, depreme ilişkin çalışmaları seçim çalışmalarının ucuz malzemeleri haline getirmek olmuştur” dedi.

Kaynak: TELE1