Erkan Baş’tan “Hatay yalnız kaldı” yanıtı: Sonunda Saraydakiler yalnız kalacak

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 11:56 am - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 11:56 am

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hatay yalnız kaldı” sözlerine, “Sonunda Saraydakiler yalnız kalacak” şeklinde yanıt verdi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat Depremleri’nde büyük hasar alan Hatay’da düzenlenen “Sessiz Yürüyüş”e katıldı.

Yürüyüş sırasında Halk TV’ye konuşan Erkan Baş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı ve şu anda Hatay’daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra ‘Ba’de harab’ül Basra’ oldu” sözlerine yanıt verdi.

Yürüyüşteki kalabalığa işaret eden Erkan Baş, “Evet, Saray’dan baktığınızda Antakyalılar yalnız ama görüyorsunuz. Antakyalılar omuz omuza olmayı bilirler. Binlerce yıldır böyle yaşadılar çünkü. Ama bence sonunda Saray’dakiler yalnız kalacak. Biz ne yalnız kalacağız, ne mahsun kalacağız, ne çaresiz kalacağız” dedi.

“İKTİDAR ÇARESİZ BIRAKMAK İÇİN CAN’I İÇERDE TUTUYOR”

Fox TV canlı yayında da konuşan Erkan Baş, iktidarın AKP/MHP-Yargı darbesiyle milletvekilliğini düşürdüğü Hatay Milletvekili Can Atalay’ın cezaevinde tutulmasının iktidarın halkı çaresiz bırakma çabası olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Baş, “Bizim Can Atalay’ı aday yaparken amacımız buradaki insanların sesi olmasıydı. Şimdi suçlu suçunu biliyor ve bunu bir tehdit aracı olarak kullanıyorsa Can Atalay’ı içeride tutmak için her şeyi yapacaktır. Bu iktidar sizi çaresiz durumda bırakmak için Can’ı içeride tutuyor. TİP elinden gelen her şeyi buranın tekrar ayağa kalkması için seferber edecek. Bu süreçte sorumluluğu olan herkesten hesap sormaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hatay yalnız kaldı” sözlerine, “Sonunda Saraydakiler yalnız kalacak” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: TELE1