Erkan Baş’ın “vergi adaletsizliği”ne karşı yürüyüşüne Ozan Bingöl’den destek: Mehmet Şimşek’e enflasyon yanıtı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 2:46 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 5:03 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “vergi adaletsizliği”ne dikkat çekmek için Vergi Uzmanı Ozan Bingölle birlikte yürüdü. Erkan Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun nedeni olarak işçi ücretlerinin artmasını göstermesine karşılık halkın sermayeden yana vergi politikaları nedeniyle yoksulluk yaşadığını söyledi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in Gezi Direnişi davasındaki cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 19’uncu gününde.

Erkan Baş, yürüyüşün bugünkü bölümünde “vergi adaletsizliği”ne dikkat çekerken yürüyüşe bu konuda çalışmaları ve açıklamalarıyla dikkat çeken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de destek verdi.

MEHMET ŞİMŞEK’İN ENFLASYON AÇIKLAMASINA TEPKİ

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun artmasına neden olarak işçi ücretlerinde yaşanan artışları göstermesini eleştirdi.
İktidarın vergi politikaları nedeniyle halkın yoksulluk yaşadığı değerlendirmesinde bulunan Erkan Baş şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Saray’ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek enflasyonun sebebinin emekçilerin kazandığı ücretlere bağlayacak kadar alçaldı. Ülkenin çoğunluğunu ezen, insanca yaşamasını imkansız hale getiren bir olgunun sebebinin de yine ülkenin çoğunluğunu oluşturan emekçiler olduğunu utanmadan söylüyorlar. Buna inanmamızı bekliyorlar. Halbuki daha yılın ilk dokuz ayında 512 milyar 600 milyon TL’lik bütçe açığı veren Saray şimdi bu açığı yalnızca emeğiyle alın teriyle geçinen insanlardan toplayarak kapatmaya çalışacak. Topladıkları trilyonlarca lira vergi patronlardan, vergi kaçakçılarından toplanmayıp yalnızca alın teriyle geçinen halktan toplandığı için bugün ‘vergi adaletsizliği’ diye bir kavramla karşı karşıyayız ve yürüyüşümüzde onu gündeme taşıyoruz. Eğer Cengiz’in, Limak’ın, Kalyon’un milyonlarca lirası affedilebiliyorsa, bunu yaptığı için emekçilerin yoksulluğu her geçen gün derinleşiyorsa burada bir tercihten kaynaklı, bilinçli olarak yaratılmış bir ‘bölüşüm krizi’ var demektir.”

SON 200 KİLOMETRE

Özgürlük Yürüyüşü, son 200 kilometresine girdi.

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Son 200” ifadesi kullanılırken trafik tabelası ve yürüyüşçülerin tabelanın yanından geçtiği anların görüntüsü paylaşıldı.

Erkan Baş’ın “Özgürlük Yürüyüşü” 18’inci gününde: Can Atalay’ın ailesi destek verdi