Erkan Baş’ın “Özgürlük Yürüyüşü” 13’üncü gününde: “Emekçiler ve memurlar sürülüyor”

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 11:30 am - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 11:30 am

Özgürlük Yürüyüşü’nün bugünkü kısmını barınma hakkı için yaptığını belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Adını koyalım: İşçiler, emekçiler, memurlar kent merkezlerinden sürülüyor!” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in Gezi Direnişi davasındaki cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 13’üncü gününde.

Bugünün Dünya Konut Günü olduğunu hatırlatan Erkan Baş, yürüyüşlerinin bugünkü bölümünü barınma hakkı için yaptığını dile getirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Baş şu ifadeleri kullandı:

“#ÖzgürlükYürüyüşü’müzün 13. Gününde memleketin her yerinde yoğun biçimde yaşanan barınma krizini gündem ediyoruz. Dünyada kira fiyat artışında Türkiye açık ara 1. durumda. Ev kiralamak imkansız hale geliyor. Adını koyalım: İşçiler, emekçiler, memurlar kent merkezlerinden sürülüyor! İnsanların insanca yaşayacakları temel hakları alınıp satılan bir şey haline getiren şeyin adı kapitalizm! Buna mecbur değiliz. Çözümü elbette var, kısa-orta ve uzun vadeli. Ben biraz bahsettim. Özellikle gençler, TİP’li Öğrenciler’in hazırladığı (partimizin internet sitesinde bulabilirsiniz) barınma raporuna mutlaka göz atın. Bugün, barınma hakkımız için yürüyoruz!”

Erkan Baş’tan Kız Çocukları Günü mesajı: Özgürce oynayabilecekleri ülke için yürüyoruz