Erkan Baş’tan Kız Çocukları Günü mesajı: Özgürce oynayabilecekleri ülke için yürüyoruz

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:45 am - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:46 am

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Dünya Kız Çocukları Günü’ne dair mesajında, Aladağ Yurt Yangını ve Hiranur Vakfı’ndaki Utanç Davası’nı hatırlatarak, “Çocukların özgürce oynayabildiği bir ülkeyi el ele, omuz omuza kurmak içindir bu yürüyüşümüz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in Gezi Direnişi davasındaki cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 11’inci gününde.

Erkan Baş, bugünkü yürüyüşünü 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne atfettiklerini söyledi.

Can Atalay’ın ailelerinin avukatı olduğu Aladağ Yurt Yangını ve Hiranur Vakfı’nda altı yaşındayken dini nikahla “evlendirilen” H.K.G. gibi olayları örnek veren Erkan Baş, “AKP Türkiyesi’nde tarikat ve cemaatlere terk edilen çocuklarımız ya istismar ediliyor ya canına kıyıyor ya da yanarak can veriyor. Tüm bunların karşısında Saray yargısı üç beş oy uğruna tarikatların istismarına göz yumuyor, faillerin karşısında akıl almaz bir cezasızlık politikası uyguluyor, tarikatların daha da cesaretlenmesinin önünü açıyor” şeklinde konuştu.

“SARAY YARGISI ÜÇ BEŞ OY İÇİN TARİKATLARIN İSTİSMARINA GÖZ YUMUYOR”

Baş şunları söyledi:

“Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Bu sebeple bugünkü yürüyüşümüzü insanca bir ortamda çocukluğunu yaşayamayan; eşit, bilimsel, laik eğitim hakkına erişemeyen tüm kız çocuklarına adıyoruz. İki gün önce Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın mağdur ailelerinin avukatlığını yaptığı Aladağ Katliamı’nı ve orada katledilen kız çocuklarını gündeme taşımıştık. Kız çocukları AKP döneminde memleketin her köşesinde palazlandırılan tarikatların yurtlarında istismar ediliyor; yaşamları, gelecekleri ellerinden çalınıyor. Bunu Aladağ’da gördük, Hiranur Vakfı’nda kan donduran olayda gördük. Benzer pek çok olay daha olduğunu biliyoruz. AKP Türkiyesi’nde tarikat ve cemaatlere terk edilen çocuklarımız ya istismar ediliyor ya canına kıyıyor ya da yanarak can veriyor. Tüm bunların karşısında Saray yargısı üç beş oy uğruna tarikatların istismarına göz yumuyor, faillerin karşısında akıl almaz bir cezasızlık politikası uyguluyor, tarikatların daha da cesaretlenmesinin önünü açıyor. Bugün hala ülkemizde kız çocuklarının önemli bir kısmının okuma hakkı elinden alınmış durumda. Çocuklar sözde evlendirilerek açıkça istismar ediliyor. Özgürlük Yürüyüşümüz, onların daha küçük yaşta maruz kaldığı bu karanlığı dile getiremediğimizde eksik kalırdı. Bunu biliyoruz. Ve bu memleketin aydınlık geleceğini yaratacak çocukların sorunları, kız çocuklarının sorunları, diğer hiçbir sorundan daha önemsiz değildir. Bunun da bilincindeyiz. Çocukların özgürce oynayabildiği, yaşamdan koparılmadıkları, her gün kanımızı donduran ve içimizi öfkeyle dolduran istismar gerçeğiyle yaşamak zorunda bırakılmadıkları bir ülkeyi el ele, omuz omuza kurmak içindir bu yürüyüşümüz.”

Erkan Baş, 10 Ekim Katliamı’nda katledilenleri andı: ‘Verin 400’ü bu işi çözelim’ cümlesi şifresini vermektedir