Erkan Baş, Özgürlük Yürüyüşü’nün 20’nci gününü Alevilere atfetti: Kardeşçe yaşama arzusunu büyüteceğiz

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 12:16 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 12:23 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Özgürlük Yürüyüşü’nde bugün Alevilerin hakları için yürüdüğünü belirterek, “Hoşgörüyü, kardeşçe yaşama arzusunu büyüteceğiz!” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in Gezi Direnişi davasındaki cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 20’nci gününde.

Erkan Baş, yürüyüşün bugünkü bölümünde eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü veren Alevi yurttaşlar için yürüdüğünü söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Baş, “#ÖzgürlükYürüyüşü’nün 20. gününde eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü mücadelelerini veren Alevi yurttaşlarımız için yürüyorum. Bu topraklarda inancına, ibadetine, kültürüne saygı gösterilmeyen Alevi yurttaşlarımız için özgürlük, inanç özgürlüğü talep ediyorum. Hoşgörüyü, kardeşçe yaşama arzusunu büyüteceğiz!” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş’ın “vergi adaletsizliği”ne karşı yürüyüşüne Ozan Bingöl’den destek: Mehmet Şimşek’e enflasyon yanıtı