Erkan Baş: Gülşen’i hedef haline getiriyorlar tereddütsüz yanındayız

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 11:07 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 1:09 am

TELE1’e konuk olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Lideri Erkan Baş, konserinde söylediği sözler nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen hakkında, “Hedef haline getiriyorlar. Hiç tereddütsüz biçimde, bu haksız hukuksuz tutuklama karşısında Gülşen’in yanındayız” dedi. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına konuk oldu. Erkan Baş, şarkıcı Gülşen’in İmam Hatip liseleri hakkında söylediği sözler sebebiyle tutuklanmasına tepki gösterdi.

Erkan Baş, “Gülşen’i hedef haline getiriyorlar. Susturmaya çalışıyorlar, susmayınca da atanmış, görevlendirilmiş yargı mensuplarınca cezalandırmaya çalışıyorlar. Hiç tereddütsüz biçimde, bu haksız hukuksuz tutuklama karşısında Gülşen’in yanındayız” dedi.

Baş’ın Aysever’in sorduğu sorulara verdiği cevaplardan öne çıkanlar şöyle:

“TÜRKİYE ŞEYHLER, MÜRİTLER, DERVİŞLER MEMLEKETİ OLAMAZ”

“Türkiye’de biz bir adım geri attığımızda bizi o karanlıkta boğmak isteyen bir iktidar var. Türkiye şeyhler, müritler, dervişler memleketi olamaz! Bu, bu memleketin kuruluş felsefesinde var. Bu durumu kabul etmeyeceğiz.

Türkiye’nin bir an önce bu rejimden, AKP’den ve Tayyip Erdoğan’dan kurtulması gerektiğini daima dile getiriyoruz. AKP’ye karşı hiç ara vermeden seçime kadar mücadele etmemiz lazım.

Emek ve Özgürlük İttifakı da AKP’nin gidişini hızlandırmak için elinden geleni yapacak.

Amaç yalnızca Gülşen’i susturmak değil. Amaç sizi susturmak, beni susturmak, bizi izleyen insanları susturmak.

Acaba onu şöyle mi ifade etseydi” gibi şeyler söyleniyor. Geçin bunları! Tereddütsüz biçimde bu hukuksuzluğun karşısında Gülşen’in yanındayız.

Muhalif saflarda bir bulanıklık ve tereddüt yaratmaya dönük yaklaşımları kesinlikle doğru bulmuyorum. Laikliği yeniden kazanmak zorundayız!

Türkiye şeyhler, müritler, dervişler memleketi olamaz! Bu memleketin bu kuruluş felsefesinden bir adım geri atmayacağız.

Bir yurttaş olarak tüm seslenme kanallarınız kesilmiş, bütün haklarınız elinizden alınmış. Elinizde bir tek oyunuz var, onu da en kıymetli biçimde kullanmak istiyorsunuz.

Ben yurttaşın oyuna kıymet veriyorum, bize vereceği oy bir anlam kazansın istiyorum.”

 

Tanju Özcan: Selahattin Demirtaş’tan umutluyum