Erkan Baş: Bizim çabamız ortak aday

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 2:19 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2023 Pazartesi 2:24 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

TİP, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda birlikte yer aldıkları HDP’nin aday çıkarma kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Partinin genel başkanı Erkan Baş, ortak adayda ısrar edeceklerini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekilleri Ahmet Şık, Sera Kadıgil ve Barış Atay, Taksim’de gazetecilerle bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın çıkışı üzerine değerlendirmelerde bulunan Baş, “Bizim çabamız ortak aday.” dedi. Baş şu ifadeleri kullandı:

“Bir seçime doğru gidiyoruz. Ama günü bile değil. Büyük bir belirsizlik hali var. Sera Kadıgil vekilimiz bir kanala konuk oldu (TELE1) sözlerinden dolayı ceza aldı. Siyasi yasaklar konuşuluyor, hazine yardımları eksiliyor. Tablo bu. Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Belirli çizgilerimiz var.

TİP ve Emep’ten ortak aday ısrarı!

Erdoğan’ın karşısındaki ittifakları bozmak gibi bir huyu var. Kazanamayacağını görüyor. Dönem dönem 6’lı masa içine zaman zaman ise Emek ve Özgürlük İttifakı içine dönük olmayan ilişkiler varmış gibi gösteriyor. Cumhur İttifakı’nın bu saatten sonra kazanma şansı yoktur. Tüm muhataplarımızı da uyarıyoruz. Sen ben kavgası yapacak, mevzi mücadelesi yapacak, çıkarlarımızı memleketin önüne koyacak zaman değil.”

“BİZİM ÇABAMIZ ORTAK ADAY”

Seçimler öncesi süreç bizim için önemli. Seçim sonrası da Emek ve Özgürlük İttifakı’na ihtiyacımız var. Geçtiğimiz günlerde ittifak olarak bir toplantı yaptık. Sürekli toplantı halindeyiz. Bu toplantımızın da birkaç gündemi vardı. 15 Ocak’ta bir miting gerçekleştiriyoruz. Bizim çabamız ortak oday. Ama Ekmeledddin İhsanoğlu vakası var karşımızda. Ama bir isim tartışması da yapmadık. Herhangi bir adaya karşı bir çalışmamız olmadı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI

“Seçim güvenliği noktasında bir sorumluluk alınmalı. Bu çok önemli.”

HDP’NİN ADAYLIK ÇIKIŞI

Halk toplantıları sırasında hep aynı çizgideydik. Bu kadar kötü bir iktidar bu ülkeyi yönetiyorsa muhalefet bir hata yapıyor dedik.”

“PERVİN BULDAN İLE GÖRÜŞMEDİK”

“Pervin Buldan’ın çıkışı sonrası kendisiyle görüşmedim. Ama 15 Ocak’ta yapılacak toplantıda bunu masaya yatıracağız.”

HDP KAPATILIRSA NASIL BİR ARAYIŞINIZ VAR?

“HDP’nin kapatılması halinde Yeşiller ve Sol Parti alternatif olabilir.”

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Erdoğan istediği tarihte istediği kararla seçim yapmak istiyor. İktidarın amacı bu. Seçim onların istediği kuralda olacak. Biz bu oyunu bozmak isteriz. Erdoğan çok aday olmak istiyorsa aday olsun. Ben onu yenmek istiyorum. Meclis karar alırsa bu olur.