Erk Acarer meslektaşlarına sitem etti!

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 4:47 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 4:48 pm

Gazeteci Erk Acarer, “Bundan böyle ben kişisel olarak, kopyalanmış bir haberimi gördüğümde, o haberi ilk yapılış tarihi ve şekli ile kıyaslamalı olarak kamuoyu önünde ifşalayacağımı bildirmek isterim” dedi.

Gazeteci Erk Acarer, kendi haberlerini kaynak vermeden kopyalayıp kullanan meslektaşlarına sitem etti.

Bazı meslektaşlarına eleştirilerde bulunan Erk Acarer, kendi haberlerini ismini vermeden kullanan meslektaşlarına seslenerek, “Çeşitli nedenlerden ötürü eleştirdiğiniz, altını oymaya çalıştığınız, zaman zaman da iktidarın önüne attığınız gazetecilerin haberlerini çalarken neden o çok etik kaygıları bir türlü taşımıyorsunuz? Bu zıtlık ve ikiyüzlülük sizi kendinize karşı rahatsız etmiyor mu?” diye sordu.

“DÜRÜST OLDUĞUNUZ SÜRECE SİZE YARDIMCI OLABİLİRİM”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Acarer şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyuna…

Uzun süredir yaptığım gözlemler beni ‘çok ahlaklı’ ‘çok bilge, ‘çok analizci’ ve ‘araştırmacı’ geçinen bazı ‘gazeteciler’ hakkında bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktı.

-Öncelikle ifade etmeliyim. Eğer haber, bilgi ve kaynak sıkıntısı çekiyorsanız, dürüst olduğunuz sürece, elimden geldiği ölçüde size yardımcı olabilirim. Haber kamunundur.

-Şunu sormak isterim… Çeşitli nedenlerden ötürü eleştirdiğiniz, altını oymaya çalıştığınız, zaman zaman da iktidarın önüne attığınız gazetecilerin haberlerini çalarken neden o çok etik kaygıları bir türlü taşımıyorsunuz? Bu zıtlık ve ikiyüzlülük sizi kendinize karşı rahatsız etmiyor mu?

-Gizli gizli takip ettiğiniz, her haberini izleyip, not aldığınız gazetecilerin o haberlerini makul bir süre sonra kendiniz bilgi edinmiş, kendiniz bulmuş gibi lanse etmeniz sizce de sırıtmıyor mu?

-Zamana, döneme, konjonktüre göre muhalif olanlarınızı, kapının önüne konulduğunda işsizlik kaygısı ve ‘unutulma’ korkusuyla, muhalefete yanlayan ombusmanını, analizcisini toplum görmüyor mu zannediyorsunuz?

“İLK YAPAN GAZETECİYE SORUŞTUMA OLARAK DÖNÜYOR”

-‘Yapamadığınız’ haberi, yapan gazeteciden çalmak kolay! Çünkü artık söz konusu haber konuşulan bir haber oluyor ve tehlikesi kalmıyor. Oysa o tehlike sizin çaldığınız haberi ilk yapan gazeteciye soruşturma olarak dönüyor.

-Korkudan birinin arkasına saklanıp iş görmek ve sonra o kişiyi tanımamak, sadece mesleki açıdan değil yaşamsal açıdan da bir zavallılık değil mi?

-Çok meşhur analizciler, köşe yazarları… Dünyanın herhangi bir yerinde bilhassa Avrupa’da ofisboy olarak bile çalışmayacağınızı bilmenizi isterim. Buna yeteneksizlik der geçeriz. Ancak daha kötüsü reyting kaygısı uğruna haberlerin içini boşaltıp, bulduğunuz ‘tık’ ekmeği ile tekrara düşüp kamuoyunu bıktırmamız. İşleri hafifletmeniz!

-Bundan böyle ben kişisel olarak, kopyalanmış bir haberimi gördüğümde, o haberi ilk yapılış tarihi ve şekli ile kıyaslamalı olarak kamuoyu önünde ifşalayacağımı bildirmek isterim.

AYHAN BORA KAPLAN, SİNAN ATEŞ CİNAYETİ, IŞİD…

-Bu mesele, son günlerde bir magazin kuyusuna düşürdüğünüz haberimden farklı olarak da bu şekilde gelişecek. Gündem konularından örneklemek isterim. Mesele Ayhan Bora Kaplan dosyası olabilir, Sinan Ateş cinayeti olabilir, IŞİD meselesi veya dünyanın herhangi bir noktasındaki çete savaşları olabilir. Sadece sizin beni izlemediğinizi bilmenizi isterim. Gün boyunca gündemi sizleri de izleyerek takip ediyorum.

-Bugüne kadar derinleştirmeye çalıştığım her haberi hem kitaplarımda, hem yazılı hem de görsel medyada referans göstererek verdim. Çünkü aksinin hırsızlık olduğunu düşündüm. Önerim eleştirdiğinize benzememenizdir.

-Son olarak, bu konuları görmezden gelen meslek örgütlerine de sitemim var. Yeri gelmişken ayrı bir konuya da dikkat çekmek isterim. Günlerdir Sinan Ateş haberi nedeniyle tehdit ediliyorum. Bu sessizliği meslek örgütlerinin vitrin şovmenliğinden gayrı bir işe yaramamasına bağlıyorum. Son zamanlarda Ali Şeriati’nin o meşhur sözü ile bitirmeyi adet edindim, yine öyle yapacağım:

Hepinizi rahatsız etmeye geldim.

Medyadaki bu rahatsızlıkları kamuoyu ile paylaşmanın ise doğru olacağını düşündüm, gerisi size kalmış

Saygılarımla…”

Erk Acarer: Arnavutluk’taki avukatların devreye girmesiyle Emre Olur İstanbul uçağından indirildi