Erdoğan’la telefonda görüşen Yunanistan Başbakanı: Artık her an telefon açabilirim

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2020 Salı 4:50 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2020 Salı 4:50 pm

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptıkları telefon konuşmasına ilişkin açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “En azından artık her an telefon açıp birbirimizle bir konu hakkında konuşabiliriz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesiyle Türkiye’nin aracılara ihtiyaç duymadan kendi aralarında konuşabileceklerini söyledi.

Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la haziranda yaptıkları telefon görüşmesinden bu yana ‘kendisini daha rahat hissettiğini’ söyledi. Miçotakis, “En azından artık her an telefon açıp birbirimizle konuşabiliriz” dedi.

“ÖNEMLİ FARKLILIKLARIMIZ VAR”

Yunanistan ve Türkiye arasında Doğu Akdeniz gerilimi sürerken, Erdoğan’la haziranda yaptıkları telefon görüşmesini değerlendiren Miçotakis, “Biz komşuyuz, önemli farklılıklarımız var ancak bu diyalog kuramayacağımız anlamına gelmez” dedi.

Miçotakis, şöyle devam etti: “Resmi iletişim kanallarının yeniden canlandırılması çok önemli. Şimdi her an telefon açıp birbirimizle bir konu hakkında konuşabiliriz.”

“TÜRKİYE GERİLİMİ ARTIRMAKTAN KAÇINMALI”

İki ülkenin bazı konularda ‘çok farklı görüşleri olduğunu’ dile getiren Miçotakis, “Türkiye Cumhurbaşkanı’na bir çözüm mekanizmasından bahsettim ancak bunun gerçekleşmesi için Türkiye’nin diyaloğu imkansız hale getiren gerilimi artırmaktan kaçınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.