Erdoğan’ın yeni seçim hamlesi: ÖTV muafiyeti

Yayın tarihi: 24 Nisan 2023 Pazartesi 3:43 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 3:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçime günler kala, ticari taşımacılık yapanlar için araçlarda ÖTV muafiyeti getireceklerini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Erdoğan’ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

“Hazır konu üretimden, yatırımdan açılmışken esnaflarımızla ilgili bazı müjdeleri de bugün burada sizlerle ve milletimizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik.

Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk.

Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptı.”

“Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Ben bay bay Kemal gibi konuşmuyorum. O bu tür müjdeleri de verir ama hepsi palavra, palavra. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.”

YİNE MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Konuşmasında, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

“14 Mayıs’ta sandıkları patlatmaya var mısınız? 7’li koalisyon ülkemizin kazanımlarını kaybetmek için gün sayıyor. Bay bay Kemal ‘cezaevlerini boşaltacağız’ diyor. Bu ülke hukuk devleti, neyi boşaltıyorsun? Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin terörist Selo’yu bile çıkaracağım diyor. Bunun yanında Apo’yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim?

Bunun yanında Meral hanım, o da söylüyor. HDP zaten söylüyor. Bunlar şehitlerimizin kanını yerde bırakmaya var. Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.”
“Bay bay Kemal ise Londra’nın tefecilerinden 300 milyar lira getirecekmiş. Yok böyle bir şey.”

Erdoğan’ın “yolumuza devam ediyoruz” dediği ekonomi: Kapanan şirket sayısı artıyor kurulan şirket sayısı azalıyor