Erdoğan’ın koruma ordusu için 168 milyonluk harcama

Yayın tarihi: 22 Nisan 2023 Cumartesi 11:04 am - Güncelleme: 22 Nisan 2023 Cumartesi 11:04 am

Erdoğan’ın ‘koruma’ maliyeti her geçen gün artıyor. Cumhurbaşkanlığı korumaları için bu yılın ilk iki ayında tam 168,7 milyon TL harcandı.

Vatandaşın ‘ucuz et’ alabilmek için kuyruklar oluşturduğu Türkiye’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları için harcanan rekor miktar ortaya çıktı.  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarında yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın Ocak ve Şubat aylarını kapsayan ilk iki ayda tam 168 milyon 761 bin TL harcadı.

Birgün’de yer alan habere göre, Erdoğan’ın korumaları için geçen yılın ilk iki aylık döneminde yapılan harcama ise 85 milyon 930 bin TL olmuştu. Böylelikle, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için yapılan harcamanın iki katına çıktığı anlaşıldı.

KORUMA SAYISI SAKLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Saray’ı koruyan koruma sayısı ise yıllardır sır gibi saklanıyor. Milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne kadar hiç yanıt verilmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanlığı’nda görevli kaç koruma var?” sorusuna ise “Herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirilmektedir” yanıtını vermişti.

Erdoğan’ın ‘müjde’sini İBB geçen yıl teklif etmiş AKP reddetmişti