Erdoğan’ın konuşmasını alıntılayan Hüsnü Mahalli cezaevine neden girdiğini hatırlattı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 7:10 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 7:16 pm

TELE1 Programcısı Hüsnü Mahalli, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de ifade özgürlüğü olduğu yönündeki ifadelerine, kendisinin yazıları nedeniyle beş buçuk yıl hapis cezası aldığını hatırlatarak tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Şule Yüksel Şenler Hizmet Binası Açılış Töreni’nde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan buradaki konuşmasında, “Şiddete ve teröre başvurmadığı sürece hiç kimse inancı ile kariyeri, siyasi görüşü ile hayatı arasında bir tercihe zorlanmıyor. Hukuk ve meşruiyet çerçevesinde herkes istediğini söyleyip yazıyor, ne kadar aykırı olursa olsun fikirlerini özgürce ifade edebiliyor” ifadelerini kullandı.

TELE1 Programcısı ve Yazarı Hüsnü Mahalli ise kendisinin yazdığı yazılar nedeniyle hapis cezası aldığını hatırlatarak Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının yer aldığı bir görseli paylaşan Hüsnü Mahalli, “Ben neden tutuklandım, yargılandım,5.5 yıl hapis cezası aldım ve Silivri’ye kapatıldım. Ben şiddet ve teröre bulaşmadım ve yazıp konuşmanın dışında hiç bir şey yapmadım” ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mahalli yıllar sonra itiraf etti: “Erdoğan Başbakanken soruları dağıttılar ben başka soru sordum”