Erdoğan’ın kader planı’ çıkışına baş danışmanından tepki: Kader inancı elbette ki böyle bir şey değildir

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:25 am - Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:28 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve yandaş Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, Bartın maden faciasına yönelik ‘kader planı‘ açıklamasında bulunan Erdoğan’a tepki gösterdi. Aktay yazısında, “Kader inancı elbette ki böyle bir şey değildir. Böyle olsaydı hiçbir olaydan hiç kimseyi sorumlu tutmak mümkün olmaz, böylece suç ve ceza da olmazdı. ” ifadelerini kullandı.

Bartın Amasra’da TTK’ya bağlı maden ocağında yaşanan facianın ardından 41 işçi hayatını kaybetti. İşçilerin yakınları ihmalden söz ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlama bölgesinde yaptığı açıklamada “Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır” dedi.

Erdoğan’ın ‘kader planı’ çıkışına her kesimden tepki yağarken, son olarak AKP Genel Başkan Baş Danışmanı Yasin Aktay da Yeni Şafak’taki köşesinden o ifadelere yönelik eleştiride bulundu.

“HİÇ KİMSENİN SORUMLULUĞU ALLAH’A ATMAYA HAKKI YOK”

Aktay’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bütün hesapların üstünde O’nun hesabı, her şeyin üstünde O’nun bir kaderi vardır elbet, ama bu inancımız bundan sonraki tedbirleri alma konusunda bizde en ufak bir rehavete sevk ediyorsa, hiç kimsenin sorumluluğu Allah’a atmaya hakkının olmadığını bilmek gerekiyor.

Kader inancı elbette ki böyle bir şey değildir. Böyle olsaydı hiçbir olaydan hiç kimseyi sorumlu tutmak mümkün olmaz, böylece suç ve ceza da olmazdı. Oysa ortada bir yanlış varsa, bunun bir sorumlusu da vardır ve sorumluluğun olmadığı yerde adalet de yoktur.

Maden faciasına ‘kader’ diyen Erdoğan’a tepkiler dinmedi! “Tedbir alınmayan her emekçinin ölümü kader değil cinayettir”

Erdoğan’dan madencilerin ölümü için “fıtrat”tan sonra “kader” yorumu