Erdoğan’ın ılımlı mesajlarından memnun olduğu Taliban meydanda idam etti

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 9:55 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:53 am

Afganistan’da Taliban’a karşı ilk isyan başladı ve örgüte ait bayraklar indirildi. Afganistan sokaklarında kaydedilen bir video ise, Taliban’ın verdiği mesajların aksine gerçek yüzünü gösterdi. Tanınmış dört komutanı Kandahar’daki bir stadyumda asılarak idam edildi.

Taliban kontrolü altına giren Afganistan’da tam bir kaos ortamı yaşanıyor. Bir yandan ülkeden kaçmak isteyen vatandaşlar havalimanına akın edip izdiham yaratırken diğer taraftan Taliban yeni düzeni oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Bu noktada Taliban, dünyaya ılımlı mesajlar vererek havayı yumuşatmaya çalışsa da bir stadyumda dört komutanın binlerce kişi önünde idam edildiğine dair ortaya çıkan haberler tüyler ürpertti.

Erdoğan: Taliban’ın itidalli ve ılımlı açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabil Havaalanı’nda bir kadının feryadı: Yardım edin, Taliban benim için geliyor

BAYRAK KARGAŞASI YAŞANDI

Kaosun yaşandığı ülkede Taliban, vilayetlerde Afganistan bayrağını indirip Taliban bayrağı astı. Nangarhar vilayetinde ise Taliban bayrağına karşı protesto düzenlendi. Taliban’a yönelik tepkiler sürüyor. Nangarhar vilayetinin Celalabad kentinde açılan Taliban bayrağı yerine Afganistan bayrağının yeniden asılmasını talep eden protestocular sokaklara döküldü.

Taliban, Afgan bayrağı açanlara ve gazetecilere ateş açtı: En az 3 ölü

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Yerel kaynaklar, Afganistan bayrakları eşliğinde yürüyen protestoculara Taliban militanlarının müdahale ettiğini, açılan ateş sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını belirtti.

TALİBAN DÖRT KOMUTANINI ASTI

BBC, protestoların ulusal çaptaki gösterilere evrilip evrilemeyeceğini söylemek için henüz erken olduğunu ancak işlerin hızla değiştiğini ve Taliban’ın da bu yüzden gergin olduğunu bildiriyor.

Yerel medya, Taliban dört komutanı Kandahar’daki bir stadyumda asarak idam ettiğini duyurdu. Komutanlardan biri, General Rezak ismiyle tanınan Haşim Rekval’e yakın bir isim.

KABİL’DEN SON GÖRÜNTÜLER TÜYLER ÜRPERTTİ