Erdoğan’ın hedefi yine CHP’li belediyeler

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 12:25 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 12:29 pm

Mersin’de konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefeti hedef aldı, CHP’li belediyelerin olduğu illerde ‘suların akmadığını’ öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin’de partisinin genişletilmiş il danışma toplantısında konuştu. Burada muhalefete yüklenen Erdoğan, “Onların gündeminde çoğunluğun sesini kısmak var, insanlarımızı kutuplaştırmak var” dedi.

Konuşmasında CHP’li belediyeleri de hedef alan Erdoğan, “Millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getirmeyen bir beceriksizlikle muhatabız” ifadelerini kullandı.

ABD’ye yapacağı ziyarete değinen Erdoğan, “Pazar günü ABD’deyiz. Pazartesi günü New York’ta BM’nin tam karşısında 36 katlı Türk Evi’nin açılışını da yapacağız. Tam BM’nin karşısında. Hamdolsun bu da bize nasip oldu” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“BUNLARIN YALAN, SLOGAN VE TAHRİKTEN BAŞKA VİZYONLARI YOK”

“Sıcak demedik, yağmur demedik, uzak demedik, milletimizle kavuşmak için tüm şartları zorladık. Muhalefet genel başkanları evlerinin odaları arasında dolaşırken biz tüm Türkiye’yi geziyoruz. Muhalefet sadece belli illere hapsolmuşken biz 84 milyonun tamamına ulaşıyoruz. Onların gündeminde iftira var. Yalan terörü var. Onların gündeminde yıkım var, engellemek var. Onların gündeminde Türkiye’yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var. Onların gündeminde sessiz çoğunluğun sesini yine kısmak var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, insanımızı kutuplaştırmak var. Bunların da yalandan, slogandan, tahrikten başka siyaset vizyonları yok.

ABD ZİYARETİ AÇIKLAMASI

İşte şimdi A’dan Z’ye bütün kuşaklar burada. Nasip olursa pazar günü ABD’deyiz. Ve pazartesi günü New York’ta BM’nin tam karşısında 36 katlı Türk Evi’nin açılışını da yapacağız. Hamdolsun bu da tabi bize nasip oldu.

“ARTIK İLLERDE SULAR AKMIYOR SULAR”

Nitekim son günlerde yaşananlar, muhalefetin Türkiye’nin refahı gibi bir derdi olmadığını göstermiştir. Muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz gördük. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler. Seçim meydanlarında millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini yerine getiremeyen bir beceriksizlikle karşı karşıyayız. Elbette her insan hata da yapar, yanlışa da düşer ama insanı diğer canlılardan ayıran akıl ve vicdandır. İnsan, aklını kullanarak yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden, zulmü adaletten ayırma kabiliyetiyle donatılmıştır. Hatası varsa düzeltmek her bireyin yapması gereken asgari görevidir. Onları bitmek tükenmez kavgalarıyla baş başa bırakıp biz işimize bakıyoruz. Onlar anlasa da anlamasa da biz Türkiye’yi büyütmeye, insanımızın huzurunu artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarını yükseltmeye devam ediyoruz.

“BİRİLERİ DİYOR Kİ ‘Z, Y KUŞAĞI MUHALEFETİN YANINDA…”

Birileri diyor ki ‘Z kuşağı, Y kuşağı muhalefetin yanında’ Burada, burada… Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve özgüveni hiçbir makama değişmeyiz. Biz bu aziz millete hizmetkar olmaktan şeref duyuyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık yoktur. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim nazarımızda insanı mezhebine, inancına, diline göre ayırmak da yoktur. Bize oy versin vermesin 84 milyonun her bir ferdi bizim gözümüzde aynıdır. Muhalefetin içinde bulunduğu siyasi tükenmişlik bize referans olmaz. Bizim ölçümüz başkaları değil, ilkelerimizdir. Biz hizmet götürürken aldığımız oy oranına değil, ihtiyaca bakarız. Biz proje geliştirirken ülkemize yapacağı katkıya bakarız. 20 yıldır hiçbir ayrım yapmadan siyasi tercihine aldırmadan tüm Türkiye’ye hizmet ediyoruz.

SEÇİM AÇIKLAMASI

2023 yılı ülkemiz ve milletimiz açısından tarihi önemli bir yol olacaktır. Sevgili gençler, cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’te seçimleri de gerçekleştireceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023’te yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bunun için şimdiden planlı, programlı, aktif bir şekilde çalışmaya başlamalı, önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Sadece geçmişteki başarılarımızı değil, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da milletimizle paylaşmalıyız. Biz diğerleri lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Son 19 yılda Mersin’le beraber ülkemizin 81 vilayetine kazandırdığımız sayısız eserin referansıyla konuşuyoruz. Her eleştiriye anında cevap vereceğiz, her karalamaya anında karşılık vereceğiz. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle Türkiye için daha büyük hedeflere de birlikte ulaşacağız.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da pahalılıktan yakındı