Erdoğan’ın görevden aldığı eski belediye başkanı İYİ Parti’den aday

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 4:43 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 4:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında görevden aldığı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 31 Mart 2024 seçimleri için İYİ Parti’nin adayı oldu.

İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2018 yılında istifa eden Enver Yılmaz’ın adaylığını İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Rıdvan Yalçın duyurdu.

Yalçın, “İlan etmekten şeref duyuyorum ki İYİ Parti’nin yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ordu ve İstanbul milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Sayın Enver Yılmaz olacak. Bizler, İYİ Parti ailesi olarak Enver Bey’i aday göstermekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Enver Yılmaz, 13 Eylül 2018’de dönemin AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş’un HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP’yi eleştirdiği videoyu şu notla paylaşmıştı:

“‘Aramızda gizli ve sinsi AKP’liler olabilir’ demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa en gizli ve sinsi kendi çıktı. ‘Edebinizi takının’ diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri. Demek ki ne oldum değil, ne olacağım demeli.” Yılmaz, 1 saat sonra bu paylaşımı silmişti.
Erdoğan tarafından istifası istenen Yılmaz, 18 Eylül 2018’de de sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesaj ile istifasını duyurmuştu: “Söylenecek o kadar söz var ki hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin, diye. 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, sizler de helal ediniz. Allaha emanet olunuz.”

Yılmaz paylaşımının ardından Erdoğan’ın talimatıyla istifa etmişti.

CHP neden yeniden Lütfü Savaş’ı aday gösterdi? Kemal Özkiraz Hatay için TİP’e dikkat çekti

Kaynak: TELE1